Συμμετοχή Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κ.Β στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e Twinning


Το Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Β' τη σχολική χρονιά 2018- 2019 δημιούργησε το eTwinning έργο "Make Cultural Heritage Part of Our Future" στο οποίο συμμετείχε με έξι άλλα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

To eTwinning είναι μια δράση για τα σχολεία, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, είναι η Κοινότητα για τα Σχολεία στην Ευρώπη. Το Πρόγραμμα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην προαγωγή θεμελιωδών αξίων, όπως η πολιτότητα, ο σεβασμός και η αποδοχή της ετερότητας και της πολυπολιτισμικότητας, και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η πολυγλωσσία, η κριτική σκέψη και οι ψηφιακές δεξιότητες.

Στόχος του κοινού μας έργου "Make Cultural Heritage Part of Our Future" ήταν οι μαθητές, μέσα από ομαδοσυνεργατικές δράσεις, να γνωρίσουν τόσο τον πολιτισμό της χώρας τους όσο και των άλλων κρατών, να συνεργαστούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, στοιχεία απαραίτητα για τον ενεργό ευρωπαίο πολίτη του αύριο.

Οι μαθητές ανέπτυξαν παιδαγωγική καινοτομία και δημιουργικότητα καθώς ενεπλάκησαν σε ανακαλυπτικές, ενεργητικές, συμμετοχικές, βιωματικές και διαθεματικές δραστηριότητες γνώρισαν τα χριστουγεννιάτικα και τα γαμήλια έθιμα, το παραδοσιακό φαγητό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, αρχαιολογικούς χώρους, αγάλματα, περιβαλλοντικούς χώρους και άλλα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Δημιούργησαν συνεργατικές ψηφιακές ιστορίες, έφτιαξαν λογότυπα, έγραψαν γρίφους και δημιούργησαν το ψηφιακό μουσείο και δημιούργησαν λεξικό και κάρτες με ορολογία που αφορούσε στην πολιτιστική κληρονομιά. Παρουσίασαν την πολιτιστική τους κληρονομιά και τις γνώσεις που απέκτησαν με τη χρήση εργαλείων web 2.0, με τα οποία δημιούργησαν ψηφιακά συνεργατικά έργα.

Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο τέλος της χρονικής χρονιάς.

 Ιστοσελίδα του έργου: https://twinspace.etwinning.net/72221/pages/page/477534/edit

Μαρία Μιχαήλ Κολλύφα Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κ.Β'




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










229