Συμμετοχή του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου σε Ημερίδα για τον Διαβήτη


Το Σάββατο 16 Απριλίου, το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε στην Ημερίδα Διαβήτη του Συνδέσμου Ατόμων με Διαβήτη Κύπρου μαζί με τις Εταιρείες Ενδοκρινολογίας και Διαβητολογίας Κύπρου και την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Λεμεσού. Η θεματολογία της ημερίδας εστιάστηκε σε σύγχρονες θεραπείες και βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του τρόπου ζωής διαβητικών με έμφαση στη σωστή διατροφή, έγκαιρη και συστηματική ρύθμιση σακχάρου, τακτική άσκηση, διακοπή καπνίσματος και μείωση κατανάλωσης αλκοόλ. Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία παρουσίασε τις αυξητικές τάσεις επιπολασμού διαβήτη τύπου 2 στην Κύπρο και ανέλυσε τους κλασσικούς και αναδυόμενους παράγοντες ρίσκου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη, η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής ζώνης με τα υψηλότερα ποσοστά διαβήτη 2 (9.7% του πληθυσμού), ειδικά στους άνδρες και λιγότερο στις γυναίκες.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία ανήκει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και πραγματεύεται, μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης την προώθηση της περιβαλλοντικής και δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κύριος στόχος της έρευνας του Ινστιτούτου είναι η βελτίωση της κατανόησης της σχέσης μεταξύ της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και συνήθειες του τρόπου ζωής με τα κύρια χρόνια νοσήματα που ταλανίζουν την Κύπρο, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα. Απώτερος στόχος είναι τα αποτελέσματα της έρευνας να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα πρόληψης με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου υγείας των πολιτών της Κύπρου, καθώς επίσης και στο πλαίσιο των προγραμμάτων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, να εκπαιδευτούν στελέχη Δημόσιας Υγείας τα οποία θα στελεχώσουν αντίστοιχες υπηρεσίες προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη Δημόσια Υγεία στην Κύπρο.

Αυτή τη στιγμή το Ινστιτούτο δέχεται αιτήσεις για τα 2 μεταπτυχιακά του, ι) στην Περιβαλλοντική Υγεία και ιι) στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική - www.cut.ac.cy/cii   

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153