Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ και Προοδευτικής ΚΦ με τον πρέσβη της Ελλάδας


Η Προοδευτική ΚΦ ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στον πρέσβη της Ελλάδας. Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν ο υπεύθυνος του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο Γ.Γ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος και ο επικεφαλής της Προοδευτικής Κ.Φ Χρίστος Μιχαήλ..

Όπως αναφέρει η Προοδευτική ΚΦ:

«Κρίναμε σκόπιμο και εποικοδομητικό να μεταφέρουμε κατ’ ιδίαν στον εκπρόσωπο του Ελληνικού κράτους, την ανησυχία πολλών συνανθρώπων μας που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις μειώσεις των προϋπολογισμών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσο και αν επηρεάζονται οι φοιτητές, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η πηγή του κακού δεν είναι η απεργία και ο αγώνας μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά η μνημονική πορεία που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση που φέρνει αναπόφευκτα τα πανεπιστήμια σε θνησιγενή κατάσταση. 

Ο κ. Πρέσβης μετέφερε την ελπίδα ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με τις συναντήσεις των Πρυτάνεων με τον Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας, θα καρποφορήσουν. Στη συνάντηση τέθηκε από την αντιπροσωπεία, το θέμα των μεταγραφών Κύπριων φοιτητών της Ελλάδας από μια πόλη σε άλλη, ειδικά στις περιπτώσεις όπου αδέλφια σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη. Επίσης τέθηκε το θέμα της διασφάλισης παραχώρησης ποσοστού στις εστίες των Ελληνικών ιδρυμάτων, στους Κύπριους φοιτητές, κάτι που θα βοηθήσεις ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα φοιτητών.

Κλείνοντας, ενημερώνουμε ότι παρόμοια συνάντηση, θα επιδιώξουμε να πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα  με τον Πρέσβη της Κύπρου κ .Αναστασίου εντός των ημερών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










141