Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με τον Ύπατο Αρμοστή του Ην. Βασιλείου


Κατά τη συνάντηση o Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ευχαρίστησε τον Ύπατο Αρμοστή για την επίσκεψη, και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες. Ειδικότερα στα θέματα Εκπαίδευσης η Κύπρος παρακολουθεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις της από παραδείγματα επιτυχών προσεγγίσεων και καλών πρακτικών από το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ανέφερε, επίσης, ότι η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στους τομείς του Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου. Ευχήθηκε ακόμα κάθε επιτυχία στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε με τη σειρά του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο για τις στενές του σχέσεις με την Κύπρο και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη στενή και διαρκή συνεργασία του Βρετανικού Συμβουλίου με το ΥΠΠ για την υλοποίηση διαφόρων δράσεων και προγραμμάτων από τα οποία επωφελούνται και οι δύο πλευρές.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας του ΥΠΠ και της Ύπατης Αρμοστείας στο θέμα της προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και καλλιέργειας των Ολυμπιακών ιδεωδών, μέσα από επιμόρφωση εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικό υλικό, σχολικούς διαγωνισμούς και σχολικές αθλητικές διοργανώσεις. Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης τον Ύπατο Αρμοστή για τις προετοιμασίες του ΥΠΠ ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191