Συναυλίες Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου για την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής


Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή/Αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά, σας καλεί να γιορτάσετε μαζί τη Μέρα της Μουσικής με ένα πλούσιο πρόγραμμα από οπερατικές άριες και ορχηστρικά αριστουργήματα. Ως σολίστ εμφανίζεται η διακεκριμένη Κύπρια σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου που θα ερμηνεύσει άριες από τις όπερες Οι γάμοι του Φίγκαρο (“Deh vieni non tardar”) και Έτσι κάνουν όλες του Mozart, LaTraviata (“Addio del passato”) του Verdi, Αλιείς μαργαριταριών του Bizet και LaBohème(“Quando me'n vo'”) του Puccini. Τα ορχηστρικά κομμάτια περιλαμβάνουν τη Συμφωνία αρ. 30 του Haydn, την Εισαγωγή από Τα εγκαίνια του Οίκου  έργο 124 του Beethoven, Adagietto από την 5η Συμφωνία του Mahler, και έργα των Schubert και Offenbach.

Δύο βραδινές συναυλίες θα δοθούν στις 8:30μμ την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στο Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία των Θεάτρων  (Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, τηλ. 26 932571, 2 ώρες πριν από τη συναυλία και Θέατρο Παλλάς, τηλ. 22 410181 από Πέμπτη 20/6/13, 4-7μμ) προς €12 και €7 (νέοι 18- 26 ετών και συνταξιούχοι). Δωρεάν είσοδος σε παιδιά και μαθητές κάτω των 18 ετών. Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Οι καλλιτέχνες:

Η Κύπρια σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου συμμετείχε στο Πρόγραμμα για Νεαρούς Καλλιτέχνες της Όπερας του Παρισιού στο διάστημα 2009-2011, και έχει κάνει το ντεμπούτο της στην Εθνική Όπερα του Παρισιού υπό τη διεύθυνση φημισμένων μαέστρων όπως οι Philippe Jordan (SuorAngelica), Bernharndt Kontarsky (Faust, Fenelon), Dan Ettinger (LeNozzediFigaro) και Thomas Hengelbrock (Orpheus und Euridike). Το 2011 κέρδισε το βραβείο LePrixLyriqueducercleCarpeaux ως ο πιο πολλά υποσχόμενος / διακεκριμένος ανερχόμενος νέος τραγουδιστής της σεζόν.

Ο Άλκης Μπαλτάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Βερολίνο, από όπου πήρε το δίπλωμα σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας. Το 1974 πήρε το πτυχίο Νομικής του  Α.Π.Θ. Από το 1983 έως το 1992 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.  Στο διάστημα 1994-1997 είχε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κατά την περίοδο 1997-1999 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Από το 2004 έως το 2008 είχε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων. Tο 2010 η “Παλαιά Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας” του ανέθεσε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ιδρύματος. Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Πάτμου “Η  Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής” από το 2001 μέχρι σήμερα. Το Μάιο του 2011 το Ίδρυμα Σ. Ο. Κ. του ανέθεσε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Είναι διευθυντής του “Ελληνικού Ωδείου” στην Αθήνα και του Ωδείου “Μουσικό Κολλέγιο” στη Θεσσαλονίκη. Για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Μουσικολογίας του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Πολλά έργα του (μουσική δωματίου, χορωδιακά, για ορχήστρα, όπερα, κλπ.) έχουν επανειλημμένα εκτελεστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνθέσεις του έχουν διακριθεί σε ελληνικούς καθώς και σε διεθνείς διαγωνισμούς (Ιταλία, Ισπανία). Πρόσφατα κυκλοφόρησε διπλό CD με έργα του από την εταιρεία Ίρις. Ως μαέστρος έχει διευθύνει όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει δώσει πολλές συναυλίες σε χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Αγγλία, Ταϋλάνδη, Κατάρ κ.α.).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163