Συνεργασία Cyta και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου


Συμφωνία συναντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία υπέγραψαν η Cyta και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, στο κτίριο του Πανεπιστημίου στα Λατσιά, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων. Η συμφωνία είναι η τρίτη αυτής της μορφής που συνάπτει η Cyta με ακαδημαϊκό ίδρυμα τους τελευταίους μήνες.

 

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της εταιρικής στρατηγικής της Cyta που έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία και την επιχειρηματική διεύρυνση, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για αποτελεσματικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, σε παραγωγικούς και σύγχρονους τομείς. Οι δύο οργανισμοί θα αξιοποιήσουν από κοινού τις υποδομές και το προσωπικό τους για συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της πρακτικής άσκησης φοιτητών, της διοργάνωσης συνεδρίων και της μεταφοράς τεχνογνωσίας στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική.

 

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Cytaνα δώσει εφόδια και βήμα στους νέους του τόπου στην πορεία της για μια δυναμική δραστηριοποίηση της στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο. “Πιστεύουμε στους νέους και η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας της Cyta, δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες(start-ups), τροφοδοτώντας έτσιτο αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.”

 

Εκ μέρους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο καθηγητής Κώστας Χρίστου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, υπογράφοντας τη συμφωνία,τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Cyta, οι οποίες δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Μέσω αυτής της σύμπραξης, ανέφερε ο Κώστας Χρίστου, το ΑΠΚΥ ενισχύει τη διασύνδεση των φοιτητών του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Cyta, και παράλληλα ενθαρρύνεται η καινοτομία και η εκπόνηση έρευνας σε εξειδικευμένους τομείς αιχμής, που αποτελούν σημαντικές πτυχές και της ανταγωνιστικότητας και μοχλό για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162