Συνεργασία Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ινστιτούτου Max Planck Αμβούργου


 Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με το  Max Plank Ινστιτούτο για το Συγκριτικό, το Ιδιωτικό Διεθνές και Εμπορικό Δίκαιο, με έδρα το Αμβούργο, το προαναφερθέν Ινστιτούτο αποδέχεται την υποδοχή υποψηφίων διδακτόρων και μεταδιδακτορικών ερευνητών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για την πραγματοποίηση έρευνας στις εγκαταστάσεις του. Η πραγματοποίηση έρευνας στις εγκαταστάσεις του Max Planck, παγκοσμίως γνωστού και καταξιωμένου ερευνητικού κέντρου, θα προσφέρει στους νέους ερευνητές πρόσβαση στην πολύ πλούσια βιβλιοθήκη του κέντρου, σε ψηφιακές πηγές βιβλιογραφίας και νομολογίας, εξαιρετικές συνθήκες έρευνας υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ερευνητών και καθηγητών πανεπιστημίου σ’ ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου, χρήση των εγκαταστάσεων του κέντρου από τους νέους ερευνητές για ερευνητική εργασία και μελέτη.

Επίσης το Ινστιτούτου Max Planck του Αμβούργου προσφέρει, υπό προϋποθέσεις, την χορήγηση υποτροφιών μέχρι τρεις μήνες στους νέους ερευνητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για την περίοδο παραμονής τους στο εν λόγω ινστιτούτο.

Η συνεργασία αυτή δεν αποκλείει την περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων και σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα την κατάθεση κοινών προτάσεων ερευνητικών προγραμμάτων στο μέλλον.

Η συμφωνία με το διεθνώς καταξιωμένο Max Planck Institut, η οποία επετεύχθη μετά από άριστη συνεργασία με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο θέτει την προώθηση της έρευνας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Με τις παραπάνω δυνατότητες διανοίγονται για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας με έναν υψηλού επιστημονικού κύρους και διεθνούς ακτινοβολίας ερευνητικό φορέα στον χώρο του δικαίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159