Συνεργάτης του Lanzhou City University της Κίνας το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Μια ακόμη σημαντική συμφωνία συνεργασίας έχει συνάψει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το Lanzhou City Universityτης Κίνας. Τη συμφωνία υπέγραψαν στην Κύπρο, η αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου καθηγήτρια Jiang Liuxia και ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Με τη συμφωνία αυτή διευρύνονται και εμβαθύνονται οι επιστημονικές και ερευνητικές συνεργασίες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την Κίνα.

Το Πανεπιστήμιο Lanzhou City Universityείναι ένα από τα πιο δυναμικά ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Διαθέτει πέραν των δέκα-πέντε Σχολών και Κολεγίων, πάνω από είκοσι ερευνητικά Ινστιτούτα ενώ είναι γνωστό για τη Σχολή Γαιανθράκων και Πετρελαιοειδών Bailie Oil School. Το κινεζικό Πανεπιστήμιο διαθέτει πέραν των 15000 φοιτητών και 1200 ακαδημαϊκών ενώ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με αντίστοιχα Πανεπιστήμια στη Νέα Ζηλανδία, στη Γερμανία, στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Θεωρείται ένα Πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί όχι μόνο στον τομέα της Ενέργειας ,αλλά και των Θετικών Επιστημών ως επίσης και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Μετά το πέρας της τελετής υπογραφής της συμφωνίας, ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε πως: «η επιλογή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ως ακαδημαϊκού και ερευνητικού εταίρου από κορυφαία Πανεπιστήμια της Κίνας, όπως είναι το Lanzhou City University, δεικνύει και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν οι Κινέζοι απέναντι στην ποιότητα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και ερευνών που διαθέτει τόσο ο Οργανισμός μας όσο και η ίδια η Κύπρος». Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης των αξιωματούχων του κινεζικού Πανεπιστημίου συζητήθηκαν ζητήματα πολιτισμικού ενδιαφέροντος με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ενώ, διαμορφώθηκε, και ένας «οδικός χάρτης» δράσεων για την επόμενη διετία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Άνοιξη είχε υπογραφεί συμφωνία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και με το Harbin University of Scienceand Technology, ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κίνας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










217