Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η κατάληψη του Λυκείου Κύκκου στην Πάφο


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων  Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου αναφέρει ότι:

«Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η κατάληψη του Λύκειου Κύκκου από τους μαθητές . Κατά τη διάρκεια της κατάληψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Επαρχιακό Επιθεωρητή Παιδείας Πάφου κ. Γιαννάκη Ευθυμίου, τον Αναπληρωτή Επαρχιακό κ. Γιώργο Κουτσίδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου κ. Βάσος Βασιλείου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Κύκκου κ. Αντρέας Μαραθεύτης, η διευθύντρια του Λυκείου και το μαθητικό συμβούλιο. Κατά τι διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις για το πώς μπορεί να διατηρηθεί το λύκειο Κύκκου .

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κύριος Κώστας Καδής. Ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξετάζει τρόπου λειτουργίας του σχολείου ως εξατάξιο σε δυο χρόνια γι’ αυτό ορίστηκε συνάντηση την Παρασκευή 13/03/2015 ώστε να είναι έτοιμος να μας δώσει αναλυτικά τη πρόταση του.

Αναφέραμε στο κύριο υπουργό ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχει να μας πει και επιφυλαχτήκαμε να δώσουμε απαντήσεις αφού λάβουμε γραπτώς την πρόταση του υπουργείου .

Τόσο οι οργανωμένοι γονείς όσο και το μαθητικό συμβούλιο έχουμε αρκετές επιφυλάξεις στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας δεσμευτήκαμε όμως να την πάρουμε στα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας μας .

 

Πάγια θέση μας είναι ότι δεν συναινούμε στην κατάργηση κανενός σχολειού και εμμένουμε στην απόφαση που έχουμε πάρει την 11η Ιουλίου του 2014 στα γραφεία της Σχολικής Εφορείας Πάφου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200