Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση για το Σεφέρη, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου


Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση για το Σεφέρη, που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με την αφορμή της συμπλήρωσης εξήντα χρόνων από την έκδοση της συλλογής Κύπρον ού μ’ εθέσπισεν (Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ) το Δεκέμβριο του 1955 και των σαρανταπέντε χρόνων από το θάνατο του μεγάλου νομπελίστα Έλληνα ποιητή το Σεπτέμβριο του 1971.

Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογραφικά η ζωή και η δράση του ποιητή, μαζί με πολλές φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος κατά τα τρία ταξίδια του στην Κύπρο, όλα τα βιβλία του, οι μελέτες για το έργο του μαζί με ένα μεγάλο εικαστικό αφιέρωμα με 13 πρωτότυπα πορτραίτα του Σεφέρη και 12 μεταξοτυπίες – σπουδές πάνω στην ποίηση του από το γνωστό Eλλαδίτη ζωγράφο Γιάννη Ψυχοπαίδη, ομότιμο καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παρουσιάζονται ακόμη πορτραίτα και έργα για το Σεφέρη της Διευθύντριας Χαρακτικής της ΑΣΚΤ ΒίκυςΤσαλαματά, του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, της κύπριας καθηγήτριας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθηνάς Ερατώς Χατζησάββα, του Γιώργου Λανίτη, του Κουλεντιανού και της Ασπασίας Παπαδοπεράκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει οργανωθεί μέχρι τώρα για το Γιώργο Σεφέρη και η προγονή του ποιητή Άννα Λόντου, κληρονόμος του, κόρη της συζύγου του Μαρώς Σεφέρη, που παρευρέθηκε στα εγκαίνια εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την πληρότητα και την ποσότητα της έκθεσης.

Την έκθεση έχουν ήδη επισκεφθεί ομάδες μαθητών και καθηγητών από πολλά σχολεία. Η λειτουργία της θα συνεχιστεί μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Σχολεία και ομάδες που επιθυμούν όχι μόνο να επισκεφθούν αλλά και να τύχουν ειδικής ξενάγησης μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 26-843320




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179