Συνεχίζεται το κύμα πρόωρων αφυπηρετήσεων στη Δημοτική


Όπως αποκάλυψε στο www.paideia-news.com, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρος Νεοκλέους (φωτογραφία), ακόμη και χθες Παρασκευή υπέβαλαν αίτηση για πρόωρη αφυπηρέτηση δύο Διευθυντές και ένας Βοηθός Διευθυντής.

Ήδη η διεύθυνση Δημοτικής έστειλε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν και δεν αποκλείεται Δευτέρα ή Τρίτη να γίνουν διορισμοί από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον κ. Ελπιδοφόρο, είχαν υποβληθεί 30 αιτήσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση, ενώ αργότερα και μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν συνολικά άλλες 15. Σημειώνετα ότι το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό, του καθε χρόνο, καλεί τους εκπαιδευτικούς,  να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους (όσοι επιθυμούν), μεχρι το Μάρτιο, ώστε να γίνεται έγκαιρη στελεχωση των σχολείων τη νέα χρονιά. Έρωτηθείς, γιατί το Υπουργείο δεχεται και τις αιτήσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση και μετά το Μάρτιο, ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις προβάλλονται ανθρωπιστικοί λόγοι, με αποτέλεσμα να γίνονται όλες  αποδεκτές.  

Απαντώντας σε ερώτησή μας, αν υπάρχει περίπτωση να γίνουν πρόωρες προαγωγές για να καλυφθούν τα κενά, είπε ότι η διαδικασία για προαγωγές είναι χρονοβόρα και δεν θ΄ακολουθηθεί. Θα περιμένουμε τη διαδικασία που αρχίζει το Δεκέμβριο πρόσθεσε και οι προαγωγές θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

72