Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας


Οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2016. Τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει παράταση εγγραφών. Τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 2016. 
Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.moec.gov.cy/epimorfotika. Το βιβλιαράκι με το θεματολόγιο και το ωρολόγιο πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Κέντρων, για τη σχολική χρονιά 2016-17, δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή. Το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2016-2017, όπως και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp4475 
Τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Πάνω από 25.000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων.
Τα μαθήματα προσφέρονται σε 24 συναντήσεις τον χρόνο, μια συνάντηση τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα. Τα Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε σχολικά κτήρια ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε άλλους κατάλληλους χώρους.
Τα δίδακτρα καθορίζονται στα €55 στην πόλη και €45 στην ύπαιθρο, για όλα τα θέματα, εξαιρουμένων των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που είναι €65, για όλη τη σχολική χρονιά. Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στο ήμισυ. 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


55