Σύσταση κέντρων επαγγελματικού και ακαδημαϊκού προσανατολισμού στην ΕΦ ενέκρινε το Υπουργικό


Νέο πρόγραμμα για τη σύσταση και λειτουργία κέντρων επαγγελματικού και ακαδημαϊκού προσανατολισμού στην Εθνική Φρουρά ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «το Υπουργείο Άμυνας είχε εγκαινιάσει φέτος μια νέα πολιτική θετικών κινήτρων που στόχο έχει να καταστήσει τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο και παραγωγικό για τους στρατιώτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρονται φέτος προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης, παρακολούθησης μαθημάτων μέσω του ανοικτού πανεπιστημίου και δυνατότητα μεταφοράς πιστωτικών μονάδων μετά την έναρξη των σπουδών. Προσφέρονται επίσης προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο αυτής της νέας πολιτικής, ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα για τη σύσταση και λειτουργία κέντρων επαγγελματικού και ακαδημαϊκού προσανατολισμού στην Εθνική Φρουρά.

Το μέτρο αυτό, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά, στόχο έχει μέσα από εξειδικευμένους λειτουργούς επαγγελματικής καθοδήγησης, να δώσει τη δυνατότητα στους εθνοφρουρούς μας, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, να τυγχάνουν ενημέρωσης και για τις δυνατότητες εργοδότησης και σπουδών, έτσι ώστε ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, όσο το δυνατόν, να πάψει να θεωρείται ένας ‘νεκρός’ χρόνος σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ή την ακαδημαϊκή εξέλιξη των νέων μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










235