Συζήτηση Κυπρίων Ευρωβουλευτών με τους νέους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, Καθηγητών και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαλόγου πολιτικών με τη νέα γενιά στο πλαίσιο του έργου «Quo Vadis Europa?» που υλοποιούν το ΡΙΚ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013,  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, ΟΠΕΚ.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δίνοντας έμφαση στις ευθύνες που οδήγησαν την Κύπρο στο χείλος της χρεοκοπίας. Ακολούθως έλαβαν το λόγο οι Ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου, Ελένη Θεοχάρους, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και Σοφοκλής Σοφοκλέους, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την τροπή των πρόσφατων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στις σχέσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρέμβαση έκανε η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Μαρία Βασιλειάδου.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε με τοποθετήσεις φοιτητών των Ομίλων, Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Κοινωνιολογικής Κριτικής του Πανεπιστημίου Κύπρου γύρω από τις δικές τους αντιλήψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα στον τομέα των ευκαιριών απασχόλησης.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνιζε ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ Κυριάκος Πιερίδης, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με θέσεις και αντιδράσεις των Ευρωβουλευτών και των νέων. Η συζήτηση οπτικογραφήθηκε από το ΡΙΚ και θα μεταδοθεί το Μάιο στο πλαίσιο του προγράμματος «Κωδικός Ευρώπη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191