Τα σενάρια για την προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ μετά τις εκλογές


     Την επόμενη μέρα εκλογών στην ΟΕΛΜΕΚ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συγκρότηση της νέας Γραμματείας της Οργάνωσης με τους προβολείς να εστιάζονται στις διεργασίες για ανάδειξης νέου προέδρου.

Μαθηματικά η ανάδειξη του νέου προέδρου θα πρέπει να συγκεντρώνει 11 από τις 21 ψήφους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου. Η Αλλαγή με τις 8 ψήφους, λογικά αναζητεί σήμερα  την Κίνηση με την οποία θα συνεργαστεί. Τα σενάρια προς αυτή την κατεύθυνση είναι δύο:

Το πρώτο είναι η συνέχιση της σημερινής συνεργασίας  με τη Νέα Κίνηση (8+3) είτε με τη ΔΗΚΙ (8+4). Σε αυτή την περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Το δεύτερο (μαθηματικά) είναι συνεργασία των τριών Κινήσεων Προοδευτική, ΔΗΚΙ και Νέα Κίνηση (6+4+3). Τριμερής συνεργασία (3 προέδροι εκ περιτροπής ) όμως δεν έχει μέχρι σήμερα ξαναγίνει στην ΟΕΛΜΕΚ. Σημειώνεται ότι είχε γινει Τριμερής στο παρελθόν, με δύο προέδρους εκ περιτροπής.

Πάντως εκ μέρους της Αλλαγής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου επιστρέφει στην προεδρία της Οργάνωσης ο Δημήτρης Ταλιαδώρος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128