Ταλιαδώρος: Ικανοποίηση για την κατάργηση ΙΔΑΒΕΠ. Πολυβίου: Καταργείται το έκτρωμα


Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, με δήλωσή του στο Paideia-News.com εξέφρασε την ικανοποίησή του "επειδή ο υπουργός Παιδείας προχώρησε στην κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ, η σύσταση του οποίου, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, συνιστούσε ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού".  Συνεχίζοντας ο κ. Ταλιαδώρος τόνισε ότι «ήταν απαράδεκτο τα μουσικά και αθλητικά σχολεία να παραχωρούνται στον ΙΔΑΒΕΠ. Με αυτήν τη λύση αναμένουμε ότι όλοι οι άνεργοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στην  μοίρα».

Καταλήγοντας είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει «ότι το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πολιτικής του θα κάνει διάλογο για τους όρους εργοδότησης των εκπαιδευτικών των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων».   

Για το ίδιο θέμα, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου δήλωσε στο Paideia-News.com ότι με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, επιτέλους καταργείται το έκτρωμα του ΙΔΑΒΕΠ. Στόχος τώρα είπε, είναι να διοριστούν οι πραγματικά άνεργοι. Ο κ. Πολυβίου ζήτησε, οι 3.000 εργαζόμενοι διοριστούν με πλήρη διαφάνεια και με βάση τον κατάλογο διοριστέων. Προχωρώντας χαρακτήρισε απαράδεκτο και πρωτάκουστο να δραστηριοποιούνται συντεχνίες στο χώρο της εκπαίδευσης εκμεταλλευόμενες τον πόνο των ανέργων εκπαιδευτικών. Επίσης είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει τους όρους εργοδότησης βάσει της νέας απόφασης.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα τεθεί θέμα εγγραφής των εκπαιδευτικών του νυν ΙΔΑΒΕΠ  στην Οργάνωση, ως μέλη.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










233