Ταλιαδώρος: Προσπαθούμε να περιορίσουμε την αδιοριστία εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο


Μήνυμα προς εκπαιδευτικούς της Μέσης ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα καταβάλει προσπάθεια, για να περιοριστεί ο αριθμός των καθηγητών που τη νέα σχολική χρονιά δε θα βρίσκονται στην τάξη έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Οργάνωσης Δημήτρης Ταλιαδώρος. Μιλώντας αμέσως μετά τη σημερινή σύσκεψη ο Ταλιαδώρος δήλωσε:   

«Είχαμε μια συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο όποιος μας ενημέρωσε ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την υλοποίηση κάποιων προνοιών του μνημονίου που είχε συμφωνηθεί το Νοέμβριο 2012. Το κύριο θέμα που είχαμε θέσει αυτούς τους μήνες ήταν ότι με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, θα υπάρξει  πρόβλημα επαναδιορισμού εκπαιδευτικών οποίοι  εργάζονται εδώ και πέντε ή έξι χρόνια.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους συναδέλφους είναι ότι δεν τέθηκε θέμα απόλυσης χιλιάδων εκπαιδευτικών, όπως λέγεται, ούτε και αύξηση μαθητών κατά τμήμα. Σίγουρα δε θα υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις. Εργαζόμαστε για να μην περιοριστούν οι απώλειες  θέσεων στην εκπαίδευση. Γι΄ αυτό το λόγο, θα συνέλθουν τα συντεταγμένα όργανα της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσουν το θέμα. Επίσης θα έχουμε συνάντηση με τη Διεύθυνση Μέσης. Προσπάθειά μας είναι να περιοριστεί ο αριθμός των συναδέλφων, που το Σεπτέμβριο δε θα βρίσκονται στην τάξη»

Κληθείς να αναφέρει τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μείνει εκτός τάξης το Σεπτέμβριο, ο κ. Ταλιαδώρος είπε:

 «Ακόμη και ένας συνάδελφος που έχει εκπαιδευτική προϋπηρεσία να μείνει εκτός είναι λυπηρό . Θα προσπαθήσουμε, σε μια δύσκολη περίοδο να υπάρξουν οι ελάχιστες απώλειες στην εκπαίδευση.  Δεν πρέπει να αναφερθούμε σε αριθμό, επειδή αυτό είναι θέμα που το συζητούμε. Είναι λιγότεροι από 531 που λέγεται. Ούτε και εμείς δηλώνουμε ότι δε συμφωνούμε με την αύξηση των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών, αφού αποφασίστηκε, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι θα προκληθεί πρόβλημα σε συναδέλφους, που εργάζονται εδώ και οκτώ χρόνια. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να υπάρξουν λύσεις, για να περιορίσουμε το πρόβλημα της αδιοριστίας».

Στην φωτογραφία μας, στιγμιότυπο από τις συζητήσεις που συνεχίστηκαν μετά τη σύσκεψη. Ο  πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ  φαι9νεται να ζητά κάποιες διευκρινίσεις από τον υπουργό Παιδείας  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










222