Ταύτιση απόψεων ΕΔΕΚ με ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για Παγκύπριες Εξετάσεις


Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΣ ΕΔΕΚ, με επικεφαλής την Α’ Αντιπρόεδρο του Κινήματος Μαρία Βασιλειάδου, στην παρουσία του βουλευτή και μέλους της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γιώργου Βαρνάβα και του μέλους της Θεματικής Παιδείας Ανδρέα Παναγίδη, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις οργανώσεις και τα μέλη τους με κύριες αναφορές στο πρόσφατο θέμα των μετεγγραφών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τις Παγκύπριες εξετάσεις και τις στεγαστικές ανάγκες της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στις Παγκύπριες Εξετάσεις και στον διαχωρισμό τους από τις εξετάσεις απολύσεις υπήρξε απόλυτη ομοφωνία ότι η πρόταση του ΥΠ&Π κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με την προϋπόθεση ότι:

Α) θα εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων και θα ληφθούν υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κυπριακής κοινωνίας.

Β) θα καθοριστούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής των θεματοθετών.

Γ) θα επανεξεταστεί η δομή του εξεταστικού δοκιμίου ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και η εγκυρότητα του.

Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και έδωσε ευκαιρία για δημιουργική συζήτηση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











136