Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ


Παρουσιάζοντας τη νέα γενιά επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε η 3η τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Με συναισθήματα περηφάνιας και συγκίνησης, φίλοι, συγγενείς και εκλεκτοί καλεσμένοι παρακολούθησαν την απονομή 47 πτυχίων σε 10 απόφοιτους των PhD-Διδακτορικών προγραμμάτων και σε  37 απόφοιτους των MSc-Μάστερ προγραμμάτων. Οι απόφοιτοι ανήκουν στους κλάδους της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Η διεθνοποίηση της ΣΜΙΚ, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Σχολής, έχει επιτευχθεί αφού μέχρι στιγμής έχουν φοιτήσει στη ΣΜΙΚ υπήκοοι από τις ακόλουθες 12 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Ινδία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Συρία, Λιβύη, Κύπρος και Ελλάδα. Παράλληλα, η ΣΜΙΚ προσελκύει πλέον σε ετήσια βάση, αιτήσεις από υποψήφιους φοιτητές από πολλά μέρη της υφηλίου. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι απόφοιτοι της ΣΜΙΚ οι οποίοι κατέκτησαν μεταδιδακτορικές θέσεις σε μερικά από τα πιο αξιόλογα εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και τον κορυφαίων της Αγγλίας, Oxford Genomics Centre – Wellcome Centre for Human Genetics, Oxford University, Imperial College London, UCL και King’s College London, άφησαν για λίγο τις νέες τους υποχρεώσεις για να παρευρεθούν στην τελετή και να παραλάβουν και επίσημα πλέον τα πτυχία τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας κος Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριου Νίκου Αναστασιάδη. Ο χαιρετισμός του Προέδρου εξήρε την ερευνητική δραστηριότητα του ΙΝΓΚ, καθώς και το τρίπτυχο μοντέλο του Ινστιτούτου, έρευνα, υπηρεσίες και εκπαίδευση. Υπογράμμισε τη σημασία των νέων επιστημόνων για την πρόοδο της Κύπρου καθώς και τη στήριξη του κράτους προς την έρευνα και την καινοτομία, στοιχεία τα οποία πρεσβεύει το Ινστιτούτο.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΜΙΚ, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού ευχαρίστησε το κράτος για τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξή του προς το Ινστιτούτο. Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, υπογράμμισε τη σημασία της αφοσίωσης των νέων επιστημόνων στον ασθενή και στην προσφορά τους προς την κοινωνία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Κυριάκος Κυριάκου συνεχάρη τους απόφοιτους και έκανε αναδρομή στα αρχικά χρόνια του ΙΝΓΚ, στην πορεία εξέλιξης και στη συνδρομή της νέας γενιάς επιστημόνων στη συνολική προσφορά προς την επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, εκφώνησε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ, κος Ιωάννης Μάτσης. Ο κύριος Μάτσης απένειμε τα βραβεία κοινωνικής προσφοράς προς οργανισμούς και εταιρείες που έμπρακτα στηρίζουν τη ΣΜΙΚ και το ΙΝΓΚ. Οι βραβεύσαντες των CSMM Special Contribution Awards για το 2018 ήταν, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA), η Eurobank Cyprus Ltd, η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, η RCB Bank Ltd, η SPP Media Group, η Petrolina (Holdings) Public Ltd και η συνδεδεμένη της εταιρεία PPT Aviation Services Ltd.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού, στους εξής τέσσερεις κλάδους: Μοριακή Ιατρική, Ιατρική Γενετική, Βιοϊατρική Έρευνα και Νευροεπιστήμη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213