Τελετή βράβευσης αριστούχων πρωτευσάντων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παλλάς βραβεύτηκαν οι αριστούχοι πρωτεύσαντες απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick. Ήταν η πρώτη τελετή Βράβευσης των Αριστούχων Πρωτευσάντων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου, που πλέον θα καθιερωθεί ως θεσμός με απόφαση της Συγκλήτου και του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν απονομές βραβείων ακαδημαϊκής αριστείας, επίσημων μεταλλίων του Πανεπιστημίου και χρηματικών βραβείων από εταιρείες και οργανισμούς, στους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανά πρόγραμμα σπουδών, από την Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου κα Νατάσσα Φρειδερίκου, τον Καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Frederick και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, κ. Κώστα Κληρίδη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσημοι προσκεκλημένοι από τον ακαδημαϊκό κόσμο, τον χώρο του πολιτισμού και τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και φίλοι και συγγενείς των πρωτευσάντων και διδακτορικών αποφοίτων.

Στην τελετή επίσης αποδόθηκε τιμή στους Διδάκτορες του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 για την προσφορά τους στην επιστημονική έρευνα, από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τέως Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και πρώην Καθηγητή του Πανεπιστημίου Frederick, κ. Κώστα Καδή και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους.

Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κ. Κώστας Κληρίδης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της ίδρυσης Πανεπιστημίων στην Κύπρο, ενώ  ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο που επιτελεί το Πανεπιστήμιο Frederick, καθώς επίσης και στην εξέχουσα θέση που κατέχει στην Κύπρο ως ακαδημαϊκό ίδρυμα. 

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος μίλησε στους αποφοίτους για την έννοια του «αἰέν ἀριστεύειν» στην επιστήμη και την παιδεία. Στην ομιλία του ανέλυσε την έννοια της αριστείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η ιδιότητα τού αρίστου και τής αριστείας, για όποιον την αποκτά, δεν είναι “κατάσταση”, αλλά “κατάκτηση”. Και είναι μια γενικότερη αρετή που έχει κατ’ εξοχήν σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, τον ελληνικό στοχασμό και την ελληνική παράδοση». Απευθυνόμενος στους άριστους πρωτεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου, αφού πρώτα τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, υπογράμμισε ότι «Η ζωή μάς έχει διδάξει ότι σε κάθε σημαντική επιδίωξή μας σε όλα τα πεδία (σπουδές, επάγγελμα, επιστήμη, κοινωνία) ο αγώνας για διάκριση και υπεροχή, εκτός από τον “δίκαιο έπαινο” και την έμπρακτη αναγνώριση που κατακτά, συνιστά  επίσης ισχυρό  κίνητρο ηθικό και πνευματικό για προσπάθεια και αγωνιστικότητα που καταξιώνουν τον άνθρωπο ως πρόσωπο (με τη χριστιανική και φιλοσοφική έννοια τού προσώπου) σε όλα τα στάδια τής ζωής του».  

 

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά ο καταξιωμένος μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο διεθνούς φήμης κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, καθώς και μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. 

Στην εκδήλωση, μερικές από τις σημαντικότερες εταιρίες της Κύπρου και του εξωτερικού, με τις οποίες το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και επικοινωνίας, προσέφεραν στους πρωτεύσαντες αποφοίτους χρηματικά βραβεία, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εργοδότησης, τιμητικά διπλώματα, κλπ. Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί θερμά τις ακόλουθες εταιρείες, οργανισμούς και ιδιώτες για την προσφορά τους: Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης, Εταιρεία PricewaterhouseCoopers, Εταιρεία Lois Builders, Εταιρεία Elysee Irrigation, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Δημαρχείο Λευκωσίας, Institute of Engineering and Technology, Διαφημιστική εταιρεία Contact, Εταιρεία Media Studios, Sport FM 95.0, Mastermind Shipmanagement, Δικηγορικό Γραφείο Φοίβος και Χρήστος Κληρίδης και Συνεργάτες Δικηγόροι, Σύνδεσμο Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Εταιρεία Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, Παγκύπρια Οργάνωση Ελεύθερων Επαγγελματιών Μελετητών Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, Κέντρο Αποκατάστασης Αρήτη, Οικογένεια του Μουνετάντα Χοριούτσι για το βραβείο στη μνήμη του Μουνετάντα Χοριούτσι, κ. Μαλάμω Νεοφύτου για το βραβείο στη μνήμη της Ελένης και Χρίστου Λύρα και την οικογένεια Χριστάκη Γ. Παπαλοϊζου για το βραβείο εις Μνήμη του Χριστάκη Γ. Παπαλοϊζου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161