Τελετή Βράβευσης Αριστούχων Πρωτευσάντων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick


Σε ειδική Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο ΘΟΚ βραβεύτηκαν οι Αριστούχοι Πρωτεύσαντες Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick. Κατά τη διάρκεια της Τελετής έγιναν απονομές βραβείων ακαδημαϊκής αριστείας, επίσημων μεταλλίων του Πανεπιστημίου και χρηματικών βραβείων από εταιρείες και οργανισμούς, στους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανά πρόγραμμα σπουδών, από την Πρόεδρο του Συμβουλίου κα Νατάσσα Φρειδερίκου και τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δρ Φίλιππο Πατσαλή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσημοι προσκεκλημένοι από τον ακαδημαϊκό κόσμο, τον χώρο του πολιτισμού και τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και φίλοι και συγγενείς των πρωτευσάντων και διδακτορικών αποφοίτων.
Στην Τελετή επίσης αποδόθηκε τιμή στους Διδάκτορες του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 για την προσφορά τους στην επιστημονική έρευνα, από τον Επικεφαλής Επιστήμονα του Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κυριάκο Κόκκινο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους.
Ο Δρ Φίλιππος Πατσαλής, ως ο επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης, κατά την ομιλία του, μίλησε στους αποφοίτους για την έννοια της αριστείας αλλά και τη σημασία που έχει το ταξίδι προς αυτή. «Το άριστον του αποτελέσματος των σπουδών σας δείχνει την αγάπη σας για το άριστον, το τέλειον και αποτελεί εχέγγυο για μια επιτυχή πορεία προς τις ευγενείς φιλοδοξίες που θα αναζητήσετε στην πορεία της ζωής σας. Ένα ταξίδι, που θα είναι μακρύ και όμορφο, αν ‘ψυχή σου στήνει εμπρός σου’ το καλόν και το ωφέλιμο», συμβούλευσε τους απόφοιτους. Τόνισε επίσης ότι η αριστεία δεν αφορά τους λίγους, αλλά τους πολλούς, όλους εκείνους που προσπαθούν συνέχεια να διδάσκονται και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους. «Η αριστεία δεν είναι κατάσταση, είναι κατάκτηση. Χρειάζεται αγώνα και προσπάθειες. Είναι να ξυπνάς κάθε μέρα, και να θέλεις, και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος από χθες». Στη συνέχεια, σημείωσε τη σημασία που έχει για έναν άνθρωπο η προσφορά, αναφέροντας πως τίποτα από ότι κάνουμε δεν έχει νόημα και αξία αν δεν εξυπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Ο κ. Κυριάκος Κόκκινος στον δικό του χαιρετισμό, αναφέρθηκε στις νέες πολιτικές της κυβέρνησης και στη σύσταση του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, παροτρύνοντας όλους τους αριστούχους πρωτεύσαντες απόφοιτους και διδακτορικούς του Πανεπιστημίου Frederick να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν μέσα από τα προγράμματα του Ιδρύματος.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick προάγει και στηρίζει την αριστεία σε όλα τα επίπεδα. «Σκοπός μας είναι η παραγωγή χρήσιμων, ώριμων, υπεύθυνων επιστημόνων για την κοινωνία, επιστημόνων που θα επενδύουν στην αριστεία με την πνευματική καλλιέργεια, με την παιδεία ευρύτερα και την ανθρωπιά». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει και τιμά με αυτή την ακαδημαϊκή τελετή την ευγενή άμιλλα ως εξαίρετη επιστημονική, πνευματική και παιδευτική αξία.
Την εκδήλωση έντυσε μουσικά το Κουαρτέτο Εγχόρδων Προμηθέας, με τον Νίκο Πίττα και τον Ηρακλή Μιτέλλα στο βιολί, τον Νικόλα Παπαγεωργίου στη Βιόλα και τη Μιράντα Παπανεοκλέους στο Βιολοντσέλο.
Στην εκδήλωση, μερικές από τις σημαντικότερες εταιρίες της Κύπρου και του εξωτερικού, με τις οποίες το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και επικοινωνίας, προσέφεραν στους πρωτεύσαντες αποφοίτους χρηματικά βραβεία, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εργοδότησης, τιμητικά διπλώματα, κλπ. Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί θερμά τις ακόλουθες εταιρείες, οργανισμούς και ιδιώτες για την προσφορά τους: Ελληνική Τράπεζα, Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Εταιρεία PricewaterhouseCoopers, Εταιρεία Lois Builders, Εταιρεία Elysee Irrigation, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Δημαρχείο Λευκωσίας, Institute of Engineering and Technology, Διαφημιστική εταιρεία Contact, Εταιρεία Media Studios, Mastermind Shipmanagement, Institute of Chartered Shipbrokers (Cyprus Branch), Fameline Holding Group, Δικηγορικό Γραφείο Φοίβος και Χρήστος Κληρίδης και Συνεργάτες Δικηγόροι, Σύνδεσμο Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Εταιρεία Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Κέντρο Αποκατάστασης Αρήτη, Οικογένεια του Μουνετάντα Χοριούτσι για το βραβείο στη μνήμη του Μουνετάντα Χοριούτσι και κ. Μαλάμω Νεοφύτου για το βραβείο στη μνήμη της Ελένης και Χρίστου Λύρα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192