ΤΕΠΑΚ: Ολοκληρώθηκε το εντατικό ερασμικό πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας EILC


Με την παρουσία των φοιτητών στην εναρκτήρια εκδήλωση της γιορτής του κρασιού και με την παράδοση από τη διευθύντρια του Κέντρου Γλωσσών (ΚΓ) των πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα, έπεσε η αυλαία του Εντατικού Ερασμικού Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Για ακόμη ένα καλοκαίρι, το Κέντρο Γλωσσών σε συνεργασία με το Γραφείο Κινητικότητας Εράσμους φιλοξένησαν φοιτητές από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να τους προετοιμάσουν για την επικείμενη ερασμική τους εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι φοιτητές παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας (επιπέδου Α1), τα οποία ήταν προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες επικοινωνιακές ανάγκες, όπως αυτές προκύπτουν από τη διαμονή τους στην Κύπρο και τη φοίτηση τους σε κυπριακά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η διδασκαλία περιελάμβανε επίσης και επισκέψεις σε χώρους όπου γίνεται αυθεντική χρήση της γλώσσας, εκεί όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Την προτελευταία μέρα του προγράμματος οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, ως προσκεκλημένοι του Δήμου Λεμεσού, τη Γιορτή του Κρασιού και να γνωρίσουν από κοντά κυπριακά έθιμα και παραδόσεις. Επίσης, κατά την παρουσία τους στο χώρο της Γιορτής, συνομίλησαν με τον δήμαρχο της πόλης μας, ο οποίος τους καλωσόρισε στη Λεμεσό. Στις 30 Αυγούστου οι φοιτητές αφού πρώτα περιηγήθηκαν σε σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της πόλης (Κούριο, Ιερό Απόλλωνα), στη συνέχεια σε μια σεμνή εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Γλωσσών, έλαβαν τα πιστοποιητικά επιτυχούς ολοκλήρωσης τους προγράμματος.

Η διευθύντρια του Κέντρου Γλωσσών του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Σαλώμη Παπαδήμα, αρχικά ευχαρίστησε τους φοιτητές για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και αφού τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές τους, τους παρέδωσε τα πιστοποιητικά. Από μέρους τους οι φοιτητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία που έτυχαν, ενώ τόνισαν την ικανοποίηση τους για την ποιότητα και την οργάνωση του προγράμματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168