ΤΕΠΑΚ: Παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης σε αιτητές ασύλου


Η  εταιρία συμβούλων Enoros ConsultingLtd και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου(Εταίρος) ανακοινώνουν την έναρξη της Δράσης «Παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης σε αιτητές ασύλου και δικαιούχους προστασίας», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Βασικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, η διευκόλυνση και η ενίσχυση της πρόσβασης της συγκεκριμένης ομάδας- στόχου στα δικαιώματα και στις υπηρεσίες που παρέχει η σχετική νομοθεσία καθώς και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση ποιοτικών υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης. Για την υλοποίηση των προαναφερόμενων στόχων, στο πλαίσιο του έργου, θα απασχοληθεί επιστημονική ομάδα απαρτιζόμενη από έμπειρους επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Η παροχή υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί σε παγκύπριο επίπεδο (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Λεμεσό και Πάφο) ενώ για τις ανάγκες του έργου θα λειτουργήσουν γραφεία παροχής κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Οι αιτητές ασύλου και οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 17:00) στις ακόλουθες διευθύνσεις και τηλέφωνα, για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης και παροχή πληροφοριών:

Λευκωσία: Σπύρου Κυπριανού 32, Γρ. 2, 1075, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 299497

Λεμεσός – Πάφος: Ισόγειο Χώροςκτηρίου ‘’Αναστασιάδης’’ -ΤΕΠΑΚ   (Πεζόδρομος 140 Αγ. Ανδρέου και Ανεξαρτησίας), 3036, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25002300

Λάρνακα – Αμμόχωστος: Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 119235

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις επιστημονικές συνεργάτιδες του έργου:

Μαρία Παναγοπούλου ( maria.panagopoulou@cut.ac.cy )

Πόλα Προεστού (pola.proestou@cut.ac.cy) Τηλ. επικοινωνίας: 25002402.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212