Τεχνική Πάφου: Αργυρό μετάλλιο στον Διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου συμμετείχε για μια ακόμη σχολική χρονιά στον διαγωνισμό «Έρευνα από μαθητές της Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης 2019» που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ομάδα μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου, έλαβε μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό με την έρευνα: «Διαφοροποίηση της διδασκαλίας: Το κλειδί στη δημιουργία συμπεριληπτικής κουλτούρας στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης κατακτώντας το «Αργυρό» Βραβείο. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η ομάδα μαθητών αποτελείτο από τους Σωκράτους Ραφαήλ,  Χριστοδούλου Γιώργο, Νεοφύτου Ζήνωνα, Σώζου Χρίστο και Δημοσθένους Ανδρέα, καθώς και τις εκπαιδευτικούς Χαραλάμπους Κωνσταντία και Ευαγγέλου Σόφη.

Τα οφέλη για τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος σε έρευνες όπως στην προκειμένη περίπτωση στον διαγωνισμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι τεράστια, αφού με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται µια πρώτη επαφή των µαθητών µε την έρευνα και συγχρόνως διεγείρεται η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητά τους. Αδιαμφισβήτητα τα προαναφερθέντα εφόδια είναι απαραίτητα στην πορεία ενός μαθητή προς την ανάπτυξη μίας πολύπλευρης προσωπικότητας, αφού στη σημερινή εποχή η έρευνα αποτελεί βασικό εργαλείο για κάθε σκεπτόμενο πολίτη, που επιθυμεί να ζήσει μια ζωή ποιοτική και αποτελεσματική.

 

Πέρα όμως από τα προσωπικά οφέλη, μέσω της διαδικασίας πραγματοποίησης μίας έρευνας επιτυγχάνεται η ανάπτυξη οµαδικού πνεύµατος εργασίας, καλλιεργούνται ικανότητες επικοινωνίας, διερεύνησης, συλλογής, χρήσης και αξιολόγησης της πληροφορίας αλλά και των πηγών της, ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν κριτικό πνεύµα.

Η γνώση σήμερα δεν είναι αρκετή. Παράλληλα με την γνώση χρειάζεται οι μαθητές να αναπτύξουν και ικανότητες έρευνας, κριτικής σκέψης και ανάλυσης δεδομένων, ώστε να είναι ικανοί να συναγωνιστούν ισάξια με παιδιά από ολόκληρη την Ευρώπη. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο σε αρκετούς διαγωνισμούς αλλά και συνέδρια, με εξαιρετικά αποτελέσματα, με στόχο τόσο την ανάπτυξη των βασικών γνώσεων των παιδιών, αλλά κυρίως για την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων, καλλιέργειας κριτικής σκέψης και έρευνας.

*Ομάδα Έρευνας και Καινοτομίας

ΤΕΣΕΚ Πάφου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209