Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τους συμβασιούχους και τους έκτακτους


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ*

Για πολλοστή φορά, είμαι αναγκασμένος να επαναλάβω τη θέση μου, αλλά και τη θέλησή μου να την υπερασπιστώ μέχρι τέλους, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ δεν πρέπει να θυματοποιηθεί από το νέο σύστημα, οποτεδήποτε και αν αυτό εγκριθεί και εφαρμοστεί.

Το νέο σύστημα πρέπει να αφορά μόνο όσους από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου ΔΕΝ είναι συμβασιούχοι και ΔΕΝ είναι έκτακτοι.

Με το υφιστάμενο σύστημα και στα χρόνια που πέρασαν διορίστηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, με το νέο και στα χρόνια που θα έρθουν, θα διοριστούν χιλιάδες άλλοι και είναι πέρα για πέρα άδικο, πολιτικά ακατανόητο και ηθικά ανεπίτρεπτο κάποιοι να επιμένουν ότι οι συμβασιούχοι και οι έκτακτοι που διορίστηκαν με το υφιστάμενο σύστημα, θα πρέπει βγουν εκτός, για να υποστούν τις συνέπειες του καινούργιου.

Η αλλαγή που επιχειρείται είναι τόσο μεγάλη ισχύος που ΔΕΝ πρέπει να υπονομευθεί η ουσία και οι σκοποί της, για κανέναν – απολύτως κανέναν – λόγο και αυτή πρέπει να βασιστεί αντί σε ετσιθελισμούς, αδικίες και πικρίες, να βασιστεί στο αίσθημα δικαίου, τη συλλογική αποδοχή και την κοινωνική συναίνεση.

Επιπρόσθετα από αυτά υπενθυμίζω σε όλους τους εμπλεκομένους, ότι είναι οι βουλευτές που ψηφίζουν τους νόμους!

*Βουλευτής ΔΗΣΥ, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149