Θετικό βήμα


ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΙΠΛΑΡΟΥ*

Χαιρετίζουμε, ως θετικό βήμα τη σημερινή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τον κατάλογο διοριστέων.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της πρωτοβουλίας μου, πίστευα πως μόνο μέσα από τον διάλογο, την καλή θέληση αλλά και τις εποικοδομητικές προτάσεις μπορεί να εξευρεθεί η χρυσή τομή ούτως ώστε να μην αδικηθεί κανείς εκπαιδευτικός.

Θεωρώ, πως, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό έχουν μπει πλέον τα γερά θεμέλια για την έναρξη ενός διαλόγου που στόχο θα έχει τον εκσυγχρονισμό αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Θετικό, επίσης, είναι και το γεγονός της αναβολής του Συμβουλίου Παιδείας που είχε οριστεί για τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε γι άλλη μια φορά την ευαισθησία του και στα θέματα Παιδείας. Την ίδια ώρα, με δικές του οδηγίες δρομολογείται με γοργούς ρυθμούς η μονιμοποίηση περίπου 500 συμβασιούχων όπως άλλωστε ήταν και η προεκλογική του δέσμευση.

Αν όλοι μαζί, κάνουμε πράξη όλα όσα δηλώνουμε, τότε σίγουρα τα γεγονότα δε θα μας προλάβουν. Στόχος δεν είναι η θυματοποίηση κανενός εκπαιδευτικού. Ο χώρος της Παιδείας πρέπει να μείνει μακριά από τις οποιεσδήποτε αχρείαστες αντιπαραθέσεις και όλοι ενώνοντας δυνάμεις να συμβάλουμε για τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο στη Δημόσια όσο και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

*Βουλευτής ΔΗΣΥ και μέλους της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192