Θλίψη για τον θάνατο το Δημήτρη Χριστόφια εκφράζει το Ινστιτούτο Κύπρου


Η Κοινότητα του Ινστιτούτου Κύπρου, πληροφορήθηκε με θλίψη την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας συνέδεσε το όνομά του με το πολιτικό γίγνεσθαι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα με τον αγώνα της για την επίλυση του Κυπριακού.

Κατείχε τιμητικούς τίτλους από αριθμό πανεπιστημίων συμπεριλαμβανομένων των: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, Πανεπιστήμιο για Ξένους της Περούτζια, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Μαριούπολης. Παράλληλα είχε τιμηθεί και από πολλές πόλεις σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουκρανία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν επίσης Διδάκτωρ Ιστορίας της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της ΕΣΣΔ, ενώ ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στήριξε με ενθουσιασμό το Ινστιτούτο Κύπρου από τα πρώτα του βήματα, διατελώντας μάλιστα Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του ΙΚυ από το 2008 έως το 2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Έλση και τα παιδιά του Μαριάννα, Χριστίνα και Χρήστο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










239