ΘΟΚ και κόμματα εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Ανδρέα Μουσουλιώτη


Με ανακοινώσεις τους ο ΘΟΚ και κόμματα εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του ηθοποιού Ανδρέα Μουσουλιώτη και αναφέρονται στην προσφορά του στο θέατρο.

 ΘΟΚ:  «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Ανδρέα Μουσουλιώτη, ενός από τους πιο αγαπητούς και χαρισματικούς Κύπριους ηθοποιούς της γενιάς του.

Με την ίδρυση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το 1971, ο Ανδρέας Μουσουλιώτης προσλαμβάνεται ως μέλος του καλλιτεχνικού δυναμικού του ΘΟΚ μέχρι και το 1988, παίρνοντας μέρος σε πολλές παραγωγές της Κεντρικής και Παιδικής Σκηνής, όπως: «Ο Καπετάν Γιακουμής», «Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της», «Ο Βυσσινόκηπος», «Ο Γλάρος», «Ο Εβραίος της Μάλτας», «Στα Χώματα της Μεσαρκάς», «Το Νερόν του Δρόπη», «Ο Μορμόλης», «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», «Το Βαρελάκι με το Μέλι» κ.ά.

Από το 1993 μέχρι το 2005 ο Μουσουλιώτης συμμετείχε ως έκτακτος ηθοποιός σε 13 παραγωγές ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται: «Η Χαρτοπαίκτρα», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Ο Κορυδαλλός» και «Σχολείο για Κλόουν».

Τελευταία του συνεργασία στο ΘΟΚ ήταν τη θεατρική περίοδο 2004-2005 στο έργο «Η Αγάπη της Μαρικκούς».

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΑΚΕΛ: Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του διακεκριμένου ηθοποιού του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου Αντρέα Μουσουλιώτη. Ο Αντρέας Μουσουλιώτης έγραψε τη δική του σημαντική παρουσία στο χώρο της θεατρικής τέχνης προσφέροντας με τη υποκριτική του δεινότητα αισθητική καλλιέργεια στον κυπριακό λαό.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στη σύζυγο και σύντροφο της ζωής του Λουκία Μιχαήλ. Εκφράζει επίσης τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια του στη μεγάλη οικογένεια των ηθοποιών.
ΔΗΚΟ: «Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Ανδρέα Μουσουλιώτη.  Το κυπριακό θέατρο, το οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση και εντιμότητα επί δεκαετίες ο Ανδρέας Μουσουλιώτης, είναι από σήμερα φτωχότερο.

Ο Ανδρέας Μουσουλιώτης υπήρξε πρωτοπόρος καλλιτέχνης, με μεγάλη προσφορά στα θεατρικά δρώμενα, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.  Εκφράζουμε τη συμπάθεια και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια μας στη σύζυγο του Λουκία και στους οικείους του μεγάλου καλλιτέχνη».

ΕΔΕΚ: «Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Ανδρέα Μουσουλιώτη. Ο Ανδρέας Μουσουλιώτης υπηρέτησε με αφοσίωση τον Πολιτισμό για δεκαετίες με πολυσχιδή δράση στο κυπριακό θέατρο και  συμμετοχή σε δεκάδες τοπικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, η αφοσίωση του στις αξίες του Πολιτισμού, οι ικανότητες του στην υποκριτική Τέχνη και η πολυετής προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας καθιέρωσαν τον Ανδρέα Μουσουλιώτη ως ένα από τους πιο αγαπητούς Κύπριους ηθοποιούς.
Ο κυπριακός Πολιτισμός είναι σήμερα φτωχότερος με την απώλεια του διακεκριμένου ηθοποιού.  Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και σύντροφο της ζωής του Λουκία Μιχαήλ, στην οικογένεια  και στους οικείους του εκλιπόντος». 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173