ΘΟΚ: Οι βραβευθέντες στους 28ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) ανακοινώνει σήμερα τους βραβευθέντες στους 28ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου οι οποίοι έληξαν στις 24 Μαρτίου, προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου και χαρίζοντας μοναδικές στιγμές περηφάνιας στις σχολικές τους μονάδες, τους γονείς και φίλους αλλά και το ευρύ κοινό που γέμισε τις αίθουσες για να δει τις παραστάσεις.

Ανακοίνωση του ΘΟΚ αναφέρει ότι:

Στο Αρχαίο Δράμα (ενιαία κατηγορία) 1ο Βραβείο απονέμεται από κοινού στο Λύκειο Μακαρίου Γ΄ Λάρνακας και στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ και 3ο Βραβείο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος».
Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι Ανθή Αντωνιάδου, Ηθοποιός, Αρχαιολόγος Θέκλα Καρρίτεβλη, Θεατροπαιδαγωγός και Νίκανδρος Σαββίδης, Ηθοποιός.

Στην κατηγορία Σύγχρονο Θέατρο, Περιφέρεια Λευκωσίας, στα Γυμνάσια 1ο Βραβείο έλαβε το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας και δεν απονεμήθηκε 2ο ή 3ο βραβείο ενώ στα Λύκεια 1ο Βραβείο έλαβε το Λύκειο Λατσιών και 2ο Βραβείο απονέμεται από κοινού στο Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας.
Για αυτή την κατηγορία την Κριτική Επιτροπή στελέχωναν οι Αντωνία Αντωνίου, Φιλόλογος, Θεατρολόγος, Έλενα Σάββα, Ηθοποιός και Έλενα Χριστοφή, Ηθοποιός.

Στην Περιφέρεια Λάρνακας-Ελεύθερης Αμμοχώστου στα Γυμνάσια 1ο Βραβείο απέσπασε το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, 2ο Βραβείο το Γυμνάσιο Αραδίππου και 3ο Βραβείο τπ Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου.

Στα Λύκεια 1ο Βραβείο έλαβε η Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας, 2ο Βραβείο το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και 3ο Βραβείο το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας.
Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι Βίκυ Γεωργιάδου, Ηθοποιός, Ξένια Μιχαήλ, Ηθοποιός και Χρίστος Παντελίδης, Εκπαιδευτικός.

Στην Περιφέρεια Λεμεσού-Πάφου στα Γυμνάσια 1ο Βραβείο δόθηκε στο Γυμνάσιο Καλογεροπούλου, το 2ο Βραβείο στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Κάτω Πολεμιδιών και το 3ο βραβείο Γυμνάσιο Νεάπολης, Λεμεσού.

Στα Λύκεια 1ο Βραβείο πήρε το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου ενώ το 2ο βραβείο απονέμεται από κοινού στο Λύκειο Αγίας Φυλάξεως και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου
.

Η Κριτική Επιτροπή στελεχονόταν από τους Γεωργία Μαύρου, Θεατρολόγο, Μηνά Τίγκιλη, Σκηνοθέτη και Χάρις Πισσουρίου, Ηθοποιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΘΟΚ, “εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη την Κύπρο δούλεψαν με μεράκι, φιλότιμο, εξαιρετική ομαδικότητα και πειθαρχία προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου και χαρίζοντας μοναδικές στιγμές περηφάνιας στις σχολικές τους μονάδες, τους γονείς και φίλους αλλά και το ευρύ κοινό που γέμισε τις αίθουσες για να δει τις παραστάσεις”.
Οι διοργανωτές συγχαίρουν όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες στους Αγώνες Θεάτρου για την ενασχόλησή τους με το θέατρο και τις τέχνες διότι αξία έχει η συμμετοχή, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της πειθαρχίας, της ομαδικότητας και της ενσυναίσθησης μέσα από τη θεατρική πράξη.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


114