ΘΟΚ: Τελετή λήξης 26ων Παγκύπριων Αγώνων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου 2015


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνδιοργανωτές των Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου,  φιλοξένησαν  στο Κτίριο ΘΟΚ, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, τις θεατρικές ομάδες των σχολείων που διακρίθηκαν στους φετινούς, 26ους Αγώνες Θεάτρου. 

Η αίθουσα Κεντρικής Σκηνής ΘΟΚ Εύης Γαβριηλίδης, γέμισε από νεαρούς δημιουργούς και ταλαντούχους εκπαιδευτικούς από τα ακόλουθα σχολεία που βραβεύτηκαν φέτος:

Σύγχρονο Θέατρο:

▪Περιφέρεια Λευκωσίας: Γυμνάσιο Λατσιών, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’

▪Περιφέρεια Λάρνακας-Ελεύθερης Αμμοχώστου: Λύκειο Μακαρίου Γ’ Λάρνακας,

Γυμνάσιο Παραλιμνίου

▪Περιφέρεια Λεμεσού-Πάφου: Λύκειο Γ. Ταλιώτη Γεροσκήπου,

Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφος

Αρχαίο Δράμα:

▪Παγκύπρια:Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» και να συζητήσουν με τους ηθοποιούς της παράστασης καθώς επίσης και να συμμετάσχουν σε ανταλλαγή απόψεων και αξιολόγηση των αγώνων με τα μέλη των Κριτικών Επιτροπών και εκπροσώπους των διοργανωτών.

Την έναρξη της ημερίδας χαιρέτισαν εκ μέρους του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το Μέλος του Δ.Σ. ΘΟΚ κα. Μαρία Κολιού, εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου η Διευθύντριά του κα. Λευκή Μιχαηλίδου και εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ο Πρόεδρος Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ για το Θέατρο στη Μέση Εκπαίδευση, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθηµάτων-Θεάτρου κ. Σπύρος Αντωνέλλος.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διατήρηση της σχέσης των παιδιών με το θέατρο, το Δ.Σ. του ΘΟΚ αποφάσισε την παραχώρηση της Κάρτας Νέου Θεατρόφιλου σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, με την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν όλες τις παραστάσεις του ΘΟΚ δωρεάν για ένα χρόνο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159