Tιμητική πλακέτα στο μαθητή Παράσχο Καντ για το α βραβείο σε διαγωνισμό της Κοινοπολιτείας


H Bουλή τίμησε σήμερα με την επίδοση πλακέτας τον Κύπριο μαθητή Παράσχο Καντ, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Έκθεσης της Κοινοπολιτείας 2015.

Την πλακέτα επέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Διαγωνισμός Έκθεσης της Κοινοπολιτείας είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος διεθνής σχολικός διαγωνισμός έκθεσης για νέους κάτω των δεκαοκτώ χρονών, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.
 
"Η βράβευση του Παράσχου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε επίσημη τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η έκθεσή του, μια ανοικτή επιστολή προς τους ηγέτες του κόσμου, για το θέμα “Νιάτα έναντι εμπειρίας” επιλέχθηκε από διεθνή ομάδα κριτών ως η καλύτερη ανάμεσα σε περισσότερες από 5 800 συμμετοχές από εξακόσια σχολεία σε σαράντα εννέα χώρες μέλη και περιοχές της Κοινοπολιτείας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Είπε ακόμη ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού στο σκεπτικό της χαρακτηρίζει την έκθεση του Παράσχου «ως μια εκλεπτυσμένη και έξυπνα συντεταγμένη πρόκληση προς τους ηγέτες του κόσμου, ένα γράμμα που ζητά με τρόπο λεπτό από όσους έχουν πολιτική εμπειρία και εξουσία να τιμήσουν τις ελπίδες των νέων ανθρώπων».
 
"Να αναφέρω ακόμη ότι ο Παράσχος με τη διάκρισή του αυτή συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση, αφού το 1979, στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Παιδιού, η εννιάχρονη τότε μητέρα του κατέκτησε επίσης το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό της UNESCO με θέμα “Πώς βλέπουν τα παιδιά το 2000”, ζωγραφίζοντας το χωριό της, τη Λάπηθο, και τους πρόσφυγες να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Το έργο της φιλοξενείται έκτοτε στο κτίριο του οργανισμού στο Παρίσι", δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Απευθυνόμενος στον Παράσχο, ο κ. Ομήρου είπε ότι μέσα από την τελετή βράβευσης, η Βουλή εκφράζει την εκτίμηση και το θαυμασμό της, προσθέτοντας ότι είναι  ιδιαίτερα ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι "στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η πατρίδα μας διαθέτει νέους ανθρώπους που με την πνευματική ωριμότητα και την οξυδέρκειά τους μπορούν να συνεισφέρουν για ένα καλύτερο μέλλον". 

"Εσείς είστε η μεγάλη μας ελπίδα, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας", κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205