Την κατάθεση του Θεμέλιου Λίθου της Πολυτεχνικής του Παν. Κύπρου το 2014 ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης


Τελέστηκαν χθες Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα εγκαίνια τέλεσε και χαιρέτισε την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για  τη συνεισφορά του Πανεπιστημίου στη διαμόρφωση της πατρίδας του μέλλοντος, η οποία θα δίνει ώθηση στη δημιουργικότητα, την καινοτομία, στα νέα μυαλά του τόπου τα οποία, όπως είπε,  «με κριτική διάθεση αναμένουμε να είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και της προσπάθειας να δημιουργήσουμε ένα κράτος, σε πιο στέρεες βάσεις, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της εποχής». Αναφερόμενος στις επιτυχίες του Πανεπιστημίου και στην προσέλκυση χρηματοδοτήσεων εξέφρασε την περηφάνια που αισθάνεται η Πολιτεία για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, γιατί η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα δεν έκαμψε το ηθικό και τη δημιουργικότητα των μυαλών του τόπου, που συνεχίζουν, όπως ανέφερε, να εργάζονται για την κατάκτηση της αριστείας. Δήλωσε χαρακτηριστικά «Αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί, αν και μικροί σε μέγεθος, διαπρέπουμε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο». Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση ευελπιστεί να θέσει το Θεμέλιο Λίθο της Πολυτεχνικής Σχολής το 2014, ενώ σημείωσε ότι το «Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» είναι ένα έργο σταθμός, που το 2015 θα μας κάνει όλους περήφανους γιατί δημιουργούμε σε δύσκολες μέρες.
Κατά το χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι το συγκρότημα των Κοινωνικών Δραστηριοτήτων αποτελεί την καρδιά της κοινωνικής δράσης και ζωής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σημείωσε δε ότι το όραμα του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία της πόλης της γνώση στην Πανεπιστημιούπολη δεν αφορά μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, αφορά και την κοινωνία στο σύνολό της. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, εργάζεται και δρα μέσα σε αυτήν, με αυτήν και για αυτήν». Πρόσθεσε δε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίζει και ευχαριστεί την Πολιτεία και την κοινωνία για τη διαχρονική τους στήριξη, καθώς, όπως είπε, η συμβολή τους στη θεμελίωση της Πανεπιστημιούπολης είναι καθοριστική.
Ο κ. Χάρης Χαραλάμπους, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, χαιρέτισε τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, τονίζοντας ότι  με τη σημερινή τελετή, «προστίθεται στα πεπραγμένα του Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα ακόμα έργο με προοπτική αιώνα. Το μέγεθος, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η λειτουργικότητα του και η επιλογή των δραστηριοτήτων που στεγάζει, το καθιστούν ένα σπουδαίο έργο υποδομής, το οποίο θα στηρίξει μαζί με τα άλλα, την ταχεία και δυναμική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κύπρου για πολλές δεκαετίες».
Η Τελετή έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον Όμιλο Τερψιχορίας και τον Όμιλο Μουσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στον προθάλαμο φιλοξενήθηκε έκθεση που προέβαλε τις δράσεις των φοιτητικών ομίλων, οι οποίοι στεγάζονται στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων,  οι συντελεστές του Έργου, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Κενεβέζος,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Γεώργιος Τάσου, πολλοί επίσημοι και η πανεπιστημιακή κοινότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135