To 17 Παγκύπριο συνέδριο ΠΣΕΠΕΠ-Επενδύστε στα παιδιά


ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΒΕΛΕΒ*

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου διεξήχθη στo Ξενοδοχείο Aeneas Atlantica της Αγίας Νάπας το 17ο Παγκύπριο Συνέδριο Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού που διοργάνωσε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού (ΠΣΕΠΕΠ) με την βοήθεια της Επαρχιακής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Αμμοχώστου και με την συνδρομή αρκετών χορηγών.

Το Συνέδριο είχε ως κεντρικό θέμα: «Επενδύστε στα παιδιά: Πρόληψη, Εκπαίδευση, Κοινωνικές Παροχές», στηριγμένο στον Τίτλο της Ευρωπαϊκής Σύστασης του περασμένου Φεβρουαρίου «Επενδύοντας στα παιδιά - Σπάζοντας τον Κύκλο της Μειονεξίας».

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος μέλη της ΠΣΕΠΕΠ, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Βουλευτές, Εκπαιδευτικοί και μέλη της Κυπριακής Παιδοβουλής.

Το Συνέδριο ήταν μια ευκαιρία για τους Παιδοβουλευτές να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και να συνομιλήσουν με τους μεγαλύτερους. Από την άλλη, οι ενήλικες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους Παιδοβουλευτές, να μάθουν όλα όσα τους προβληματίζουν αλλά και τις λύσεις και τις προτάσεις τους για αλλαγή της κατάστασης.

Ήταν ένα πλούσιο σε συζήτηση διήμερο με θέματα όπως την εκπαίδευση, την οικονομική κρίση, την πρόληψη και τις κοινωνικές παροχές. Παιδιά και ενήλικες δούλεψαν όλοι μαζί αρμονικά σαν μια γροθιά έτσι ώστε να προταθούν λύσεις για τα επείγοντα προβλήματα που καίνε και έχουν επιπτώσεις στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Με το τέλος του Συνεδρίου όλοι οι παρευρισκόμενοι και ιδιαίτερα οι Παιδοβουλευτές, αναχώρησαν με την ελπίδα ότι οι φωνές μας πλέον θα ακουσθούν δυνατές στα υψηλότερα στελέχη της ηγεσίας και ότι θα ληφθούν υπόψη. 

*Παιδοβουλευτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λεμεσού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170