Το ΑΚΕΛ απαιτεί πλήρη διερεύνηση, για φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο ΤΕΠΑΚ. Επίθεση κατά ΔΗΣΥ


Τo ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΑΚΕΛ απαιτεί πλήρη διερεύνηση, η οποία όπως φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει από το υφιστάμενο Συμβούλιο με στόχο να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κάθαρση εκεί που χρειάζεται».

Και προσθέτει:  

«Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει, είναι η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να εκμεταλλευτεί ένα θέμα που έχει δει ξανά το φώς της δημοσιότητας, για να προωθήσει την αντιδημοκρατική του πρόταση για παύση των Συμβουλίων των δημόσιων Πανεπιστημίων και να επιβάλει τον πλήρη κυβερνητικό και κομματικό τους έλεγχο. Τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται δεν έχουν σχέση, για παράδειγμα, με το νυν Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ αφού πρόκειται για αποφάσεις που λήφθηκαν το 2008 και το 2009 ενώ το νυν Συμβούλιο ανέλαβε πολύ αργότερα. Θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθεί πως λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις, εάν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Η λογική του ΔΗΣΥ ότι τα πανεπιστήμια είναι βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής είναι άκρως επικίνδυνη και αν επικρατήσει θα καθυποτάξει την αυτονομία και την ακαδημαϊκή ελευθερία των Πανεπιστημίων με τρόπο βάναυσο.

Αυτή η αυταρχική, απαράδεκτη μεθόδευση δεν μπορεί να αποκρύβει πίσω από κανένα προπέτασμα καπνού που η ηγεσία του ΔΗΣΥ προσπαθεί να δημιουργήσει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183