Το ΑΞΙΚ μετεξελίσσεται σε ακαδημαϊκό ίδρυμα και μεταφέρεται στις αρμοδιότητες Υπ. Παιδείας


ΚΥΠΕ- Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης για τη μετακίνηση του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου (ΑΞΙΚ), από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας, στις οποίες εμπίπτει σήμερα, στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζήτησε τα προβλήματα και προοπτικές στη λειτουργία του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) και την προσφορά του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και την ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση του Ινστιτούτου, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή, το ΑΞΙΚ μεταφερόμενο στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας θα τεθεί κάτω από τον Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κάνοντας λόγο για σοβαρότατα βήματα μπροστά, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι το ΑΞΙΚ μετεξελίσσεται σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, διασφαλίζεται η ποιότητα του απολυτηρίου στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος εκπαίδευσης με δυνατότητα του φοιτητή να προχωρήσει σε τετραετές πρόγραμμα, που θα είναι και στην αγγλική γλώσσα.
Η κυπριακή οικονομία και η ξενοδοχειακή – τουριστική βιομηχανία χρειάζεται αυτούς τους απόφοιτους και πρέπει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις να προχωρήσει η αναβάθμιση του ΑΞΙΚ, είπε συμπληρώνοντας ότι το ΑΞΙΚ προσφέρει εκπαίδευση η οποία είναι πλησίον της επαγγελματικής πράξης.
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










454