Το αύριο είναι δική μας ευθύνη


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ*

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.»

Την εβδομάδα που τελειώνει ακούσαμε τόσες φόρες τη λέξη ανεξάρτητος, που πραγματικά διερωτόμαστε εαν κάποιοι για να καρπωθούν τα λάφυρα της εξουσίας είναι διαθετιμένοι να απαρνηθουύν τις καταβολές τους, ή πιο απλά ότι συνειδητοποίησαν τον όλεθρο που προκάλεσαν και ντρέπονται πραγματικά να πουν ποιοί είναι.

Αλλά ακόμα και να ξεχάσουμε τη συμμετοχή του Στ. Μαλά στο υπουργικό του Χριστόφια για 18 μήνες, ακόμα και να αφήσουμε πίσω τις Βουλευτικές του 2011, που δήλωνε περήφανος για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ακόμη και να κλείνουμε τα μάτια σε κάθε δημόσια του εμφάνιση που συνοδεύται από τους  πρωτοσυντρόφους του ΑΚΕΛ, ακόμη και να βάζουμε στο αθόρυβο την τηλέοραση σε κάθε πολιτική εκπομπή που οι εκπρωσόποι του κ. Μαλά είναι μόνιμα ο Κατσουρίδης ή ο Λουκαίδης, ακόμη και να παραλείψουμε ότι πρώτα τον επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για υποψήφιο και ύστερα ανακοίνωσε υποψηφιότητα και ο Χριστόφιας τον έχρισε διάδοχό του. Πως μπορούμε να κλείσουμε στα μάτια μπροστά στο κίνδυνο μιας κυβέρνησης που θα χειραγωγείται από το ΑΚΕΛ, μιας κυβέρνησης που υπουργοί  θα είναι ξανά οι εκλεκτοί του Χριστόφια (βλ. Σωτηρούλα, Νεοκλής κ.α), μιας κυβέρνησης  που θα συνεχίσει το καθεστώς ακυβερνησίας, ασυδοσίας και ατιμωρησίας;

Η προεκλογική περίοδος πέραν της «ανεξαρτησίας» του Μαλά σημαδεύτηκε και από ακόμα μια παραδοξότητα. Εάν παρακολουθήσει την προεκλογική εκστρατεία κάποιος αδαής για μία ώρα, θα πει με σιγουριά ότι το ΑΚΕΛ είναι αντιπολίτευση και ο Ν. Αναστασιάδης ήταν ο Πρόεδρος της απερχόμενης Κυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο το ΑΚΕΛ κατάφερε να γίνει το πρώτο κόμμα που είναι Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ταυτόχρονα.

Αλήθεια κύριοι, ποιός υπέγραψε τις ιδιωτικοποίησεις, ποιός κάλεσε τη Τρόικα, ποιός διέλυσε το ΤΚΑ, ποιός καταπάτησε τη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία (αποκόπτωντας τη Φοιτητική  Χορηγία και το Επίδομα Τέκνου), ποιός περίκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, ποιός οδήγησε το Κυπριακό σε πλήρη στασιμότητα, ποιός κατάδικασε ένα στους δύο σχεδόν νέους στην ανεργία, ποιός οδήγησε ολόκληρες οικογένειες στα κοινωνικά παντωπολεία και τα συσσιτία, ποιός δολοφόνησε 13 παληκάρια και ύστερα αποποιήθηκε κάθε ευθύνη;

Την Κυριακή ο Κυπριακός λαός έχει την ευθύνη να τερματίσει την κατρακύλα, να στείλει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας όσους αποστράγγισαν την ελπίδα από το λαό, να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να διεκδικίσει την πατρίδα του πίσω.  Έφτασε η ώρα να διεκδικήσουμε αποκατάσταση της ανθρώπινης και εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Η αποχή δεν είναι λύση, η αποχή είναι αποδοχή. Αποδοχή όσων μας καταδυναστεύουν και μας οδήγησαν στο τέλμα που βρισκόμαστε. Αποδοχή ότι οι νέοι τούτου του τόπου είναι αναγκασμένοι στη μιζέρια και την ανέχεια.

Έχουμε χρέος προς τις γενιές που θα έρθουν να στηρίξουμε εκείνη την πρόταση που θέλει, ξέρει και μπορεί να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του Κύπριου πολίτη, να ξαναδώσει ελπίδα στους νέους, να επαναφέρει την πρόοπτικη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μας ξανακάνει περήφανους.

Στηρίζοντας ενεργά το Νίκο Αναστασιάδη γινόμαστε συμμέτοχοι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του τόπου μας, συμβάλουμε στην ανόρθωση της Κύπρου και δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή ψήφο

*Πρόεδρος ΦΠΚ Πρωτοπορίας Πανεπιστημίου Κυπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










127