Το Επαγγελματικό Λύκειο ΚΕΣ προσφέρει 5 αναγνωρισμένους κλάδους σπουδών σε τμήματα των 10 μαθητών


Το Ιδιωτικό Επαγγελματικό Λύκειο ΚΕΣ είναι μια αναγνωρισμένη Ιδιωτική Σχολή Μέσης Παιδείας, η οποία έχει στόχο να βοηθήσει μαθητές και μαθήτριες που τελειώνουν το Γυμνάσιο να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λυκειακό Κύκλο, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου θα νοιώθουν διαρκώς ότι κάποιος γνοιάζεται γι΄ αυτούς και τους βοηθά να ξεπεράσουν οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαγγελματικού Λυκείου ΚΕΣ:

«Οι απόφοιτοι όλων των κλάδων του Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου ΚΕΣ παίρνουν Απολυτήριο Σχολής Μέσης Παιδείας, που είναι απόλυτα ισοδύναμο με τα απολυτήρια των Δημόσιων Λυκείων και Δημόσιων Τεχνικών Σχολών. Ταυτόχρονα, οι μαθητές και μαθήτριες εξειδικεύονται σε κάποιο επάγγελμα, ώστε να μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, αν το επιθυμούν.

Το Σχολείο διαθέτει άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια για όλους τους κλάδους σπουδών που προσφέρει και άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, που εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι κλάδοι σπουδών που προσφέρονται στο Ιδιωτικό Επαγγελματικό Λύκειο ΚΕΣ μετά από έγκρισή τους από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είναι οι ακόλουθοι:

-       Αισθητική – Κομμωτική: Ο προσανατολισμός του Προγράμματος είναι βασικά η Αισθητική, διδάσκονται όμως και οι βάσεις της Κομμωτικής. Οι σπουδές στον κλάδο αυτό απευθύνονται κυρίως σε κορίτσια, που όταν αποφοιτήσουν μπορούν να εργαστούν ως Βοηθοί Αισθητικοί, ή μπορούν να συνεχίσουν σπουδές σε Κολλέγια ή Πανεπιστήμια για να πάρουν πιο ψηλού επιπέδου προσόντα στην Αισθητική ή να σπουδάσουν οτιδήποτε άλλο.

-       Κομμωτική: Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν τόσο κορίτσια όσο και αγόρια. Οι απόφοιτοι/τες μπορούν να εργαστούν σε Κομμωτήρια – Κουρεία και να επωφεληθούν από τις πρόνοιες της Νομοθεσίας για απόφοιτους Σχολής Μέσης Παιδείας στην Κομμωτική, όσον αφορά την εγγραφή τους στο Μητρώο Κομμωτών και Κουρέων ή να συνεχίσουν Ανώτερες Σπουδές σεΚολλέγια ή Πανεπιστήμια .

-       Μαγειρική –Ζαχαροπλαστική: Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν τόσο κορίτσια όσο και αγόρια. Η Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική είναι ένα επάγγελμα με πολλές προοπτικές, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργοδοτηθούν σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια, ή να συνεχίσουν ανώτερες σπουδές σε Κολλέγια ή Πανεπιστήμια.

-       Γραμματειακές Σπουδές: Μπορούν να φοιτήσουν τόσο κορίτσια όσο και αγόρια. Οι μαθητές/μαθήτριες προετοιμάζονται για εξωτερικές εξετάσεις Δακτυλογραφίας, Λογιστικής, ECDLκαιComputerizedAccounting. Μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί στη Διοίκηση Γραφείου ή να συνεχίσουν ανώτερες σπουδές σε Κολλέγια ή Πανεπιστήμια.  

Η φοίτηση σε όλους τους κλάδους έχει διάρκεια τρία χρόνια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου ΚΕΣ είναι τα πολύ μικρά τμήματα (μέχρι 10 άτομα), μέσα στα οποία δημιουργείται μια πολύ ήσυχη ατμόσφαιρα για μάθηση και για στήριξη του κάθε μαθητή και μαθήτριας πάνω σε ατομικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κλάδους σπουδών του Λυκείου ΚΕΣπαρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής και Εξυπηρέτησης μαθητών στο τηλ. 22875366 ή στην ιστοσελίδα στο www.kes.ac.cy/secondaryή ή στο Facebook».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










341