To Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης στη «Βραδιά του Ερευνητή 2013»


Το Eργαστήριο Αλληλεπίδρασης (Cyprus Interaction Lab) του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε δυναμικά στην εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2013», η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό. Οι ερευνητικές δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν από το εργαστήριο είχαν θέμα «Διαδραστικές Εφαρμογές Πολυμέσων – Μάθηση και Διασκέδαση για Όλους».

Στο πλαίσιο της ερευνητικής αυτής δραστηριότητας το κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε συνεργατικά παιχνίδια γύρω από ένα multitouch διαδραστικό τραπέζι, αλληλεπίδραση με ένα ανθρωποειδές ρομπότ καθώς και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης ανθρώπου υπολογιστή (Brain-computer Interface).

Τέτοιες τεχνολογίες και συστήματα, έχουν οι φοιτητές την ευκαιρία να αξιοποιήσουν και αναπτύξουν μέσω των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΜΑ Διαδραστικά Πολυμέσα και MSc  Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και Διαδραστικών Τεχνολογιών, του τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










120