Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο διοργανώνει το Παγκόσμιο Συνέδριο Διεθνούς Συνεταιριστικής Ένωσης


Η Σχολή Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει αναλάβει τη διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου της Διεθνούς Συνεταιριστικής  Ένωσης (International Cooperative Alliance – ICA) με τίτλο «Ο συνεργατισμός στην περίοδο κρίσης και στην εποχή μετά τη κρίση» (Cooperatives during crisis and post-crisisperiod – COOPCY). Το συνέδριο ξεκινά με τελετή υποδοχής των συνέδρων στις 12 Ιουνίου στη Πύλη Αμμοχώστου και οι εργασίες του θα διεξαχθούν στα Αγγλικά από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία.

Το Παγκόσμιο συνέδριο θα φέρει κοντά ακαδημαϊκούς και εξέχουσες προσωπικότητες του συνεργατισμού για να μιλήσουν για το ρόλο και την δυναμική του συνεργατισμού, τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όσο και τη διασφάλιση της χρησιμότητας του στην κοινωνία στη μετά τη κρίση  εποχή. Στο συνέδριο συμμετέχουν σύνεδροι από Ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική και Καναδά, αλλά και Ασιατικές χώρες.

HΕυρώπη αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής στασιμότητας και μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Οι αναπτυσσόμενες χώρες του τρίτου κόσμου παρά τη δυναμική ανάπτυξης που έχουν μπορεί τελικά να επηρεαστούν από το πρόβλημα της Ευρώπης. Τα γεγονότα αυτά επηρεάζουν και τον τομέα του συνεργατισμού. Το συνέδριο θα εξετάσει τις συνέπειες της κρίσης στη συνεργατική και κοινωνική οικονομία στη διεθνή τους διάσταση και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης και τις αλλαγές που απαιτούνται. Το συνέδριο θα ασχοληθεί με όλα τα σχετικά θέματα που περιλαμβάνουν τη διαχείριση των συνεργατικών εταιρειών, χρηματοοικονομικά θέματα, τη κοινωνική επιχειρηματικότητα, την κυβερνητική πολιτική και την ιστορική διαδρομή του συνεργατισμού και αντιμετώπιση προηγούμενων οικονομικών κρίσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες για εγγραφή στην ιστοσελίδα του συνεδρίου<http://ica2013.euc.ac.cy/>




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183