Το Γυμνάσιο Νεάπολης πρώτευσε στον 12ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων 2019


 Το Γυμνάσιο Νεάπολης πρώτευσε στην Κατηγορία Γυμνασίων στον 12ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων 2019, τον οποίο προκήρυξαν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ο Φιλελεύθερος» και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την εφημερίδα «ΝΕΑπολιτών δράση». Τη Συντακτική Ομάδα αποτελούσαν οι μαθήτριες Γεωργίου Έλενα Β2, Μανωλά Μικαλένα Γ2, Πορφυριάδου Νικολέτα Γ1, Ροτσή Ελένη Γ2, Σαριαννίδου Σοφία Γ1 και οι Φιλόλογοι Ανδρέας Σοφοκλέους Β.Δ., Στέλλα Κυριάκου Β.Δ. και Τασούλα Προκοπίου.

Η Συντακτική Ομάδα στο σκεπτικό της έκδοσης αναφέρει τα εξής: «Τα πρώτα
βήματα ξεκίνησαν με διπλό στόχο: (α) να προτείνουμε θέματα που θα ενδιαφέρουν όχι μόνο εμάς τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, θέματα που ξεκινούν από το Γυμνάσιο Νεάπολης, αλλά δεν περιορίζονται σ’ αυτό, θέματα που θα ενδιαφέρουν όχι μόνο τους κατοίκους της Νεάπολης, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης Λεμεσού, της Κύπρου, του κόσμου... είμαστε άλλωστε σ’ ένα σχολείο με παιδιά από όλον τον κόσμο... (β) να «βαφτίσουμε» την εφημερίδα μας... Στις συναντήσεις μας στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, κάναμε μια έρευνα στα ράφια, ανακαλύπτοντας με χαρά μια παλαιότερη έκδοση εφημερίδας (1986-1988) του Γυμνασίου μας! Ήταν μια ανακάλυψη καταλυτική. Το όνομα της εφημερίδας ήταν «δράση», που το βρήκαμε πολύ δυνατό και διαχρονικό. […] Έτσι, αποφασίσαμε να ονομάσουμε την εφημερίδα μας ΝΕΑ δράση. Στη συνέχεια το τροποποιήσαμε σε ΝΕΑπολιτών δράση, το οποίο περιέχει λογοπαίγνιο, αφού διαβάζεται με δύο τρόπους, είτε ως ΝΕΑπολιτών δράση είτε ως ΝΕΑ δράση πολιτών. Νέοι πολίτες της Νεάπολης είμαστε όλοι εμείς, τα παιδιά του Γυμνασίου Νεάπολης, που δεν μένουμε απαθείς, αλλά έχουμε και άποψη και θέσεις, δρούμε και αντι-δρούμε».

Η εφημερίδα «ΝΕΑπολιτών δράση» θα κυκλοφορήσει παγκύπρια με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019. Η διαδικτυακή έκδοση βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σχολείου: http://gym-neapoli-lem.schools.ac.cy

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Νεάπολης συγχαίρει τις μαθήτριες για την επιτυχία τους και τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου που τις ενέπνευσαν και τις καθοδήγησαν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1215