Το Μέτωπο καταδικάζει την απόφαση της ETUCE να συμμετάσχει σε συνέδριο στα κατεχόμενα


 Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ETUCE, η οποία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή σεμιναρίου σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα καλεί την Κυβέρνηση το Υπουργείο Παιδείας και τα κόμματα να αντιδράσουν.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Μέτωπο :    
«Σε μια επαίσχυντη ενέργεια προχώρησε η ETUCE (European Trade Union Committee for Education), η οποία ανακοίνωσε την απόφαση της για διεξαγωγή παράνομου συνεδρίου στα κατεχόμενα. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στις 17-18 Μαίου. Οι συνεχείς προκλήσεις από διεθνείς οργανισμούς φαίνεται να μην έχουν τέλος για την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαιτίας της δεινής οικονομικής της κατάστασης και των περιορισμένων δυνατοτήτων αντίδρασης.
Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση (ETUCE) αποτελεί την επιτροπή που αντιπροσωπεύει τις συντεχνίες των εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιτροπή αποφασίζει να δημιουργήσει εντάσεις, αφού τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε αποφασίσει την διεξαγωγή συνεδρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε έπειτα από επιτυχή παρέμβαση της κυβέρνησης.
Καταδικάζουμε σθεναρά την απόφαση της ΕTUCE, αφού θεωρούμε ότι η διεξαγωγή του συγκεκριμένου σεμιναρίου στα κατεχόμενα αποτελεί πλήγμα στην υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού δίνει σάρκα και οστά στην αναγνώριση παράνομων «θεσμών» του ψευδοκράτους. Εάν θέλει η ΕTUCE να προωθήσει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μπορεί κάλλιστα να το πράξει μέσω του μόνου νόμιμου και διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους στο νησί, την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ως ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε και εντός του λιγοστού χρόνου μέχρι την ημέρα του σεμιναρίου, με σκοπό την ακύρωση αυτού. Ως πρώτο βήμα θα προχωρήσουμε άμεσα στη σύνταξη και αποστολή επιστολής στην ETUCE, η οποία θα τονίζει ότι η πράξη της παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προσβάλλει μερίδα πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα θα προχωρήσουμε στην ενημέρωση όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τα οποία αναμένουμε την άμεση προβολή ενός τόσου σημαντικού θέματος από τις διαδικτυακές και έντυπες σελίδες τους.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί όλα τα οργανωμένα σύνολα να ακολουθήσουν τα βήματα μας και να αντιδράσουν στην επαίσχυντη αυτή απόφαση, ούτως ώστε να υπάρξει μια μαζική αντίδραση για καλύτερες πιθανότητες επίτευξης του σκοπού μας. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας και Πολιτισμού, όπως και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ευαισθητοποιηθούν, να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης και να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους πρέπει να λάβουν μία ηχηρή απάντηση. Το φοιτητικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχθεί την υποβάθμιση του κράτους μας σε ισότιμο κρατίδιο με το έκτρωμα του βορρά. Το καθήκον μας καλεί, ήρθε η στιγμή να θέσουμε τέρμα στην ανοχή και να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε!».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171