Το Πανεπιστήμιο Frederick στη Βραδιά του Ερευνητή 2018!


Το Πανεπιστήμιο Frederick θα συμμετέχει και φέτος στη Βραδιά του Ερευνητή, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λεμεσό στον χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), το οποίο σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση αυτή, που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά τους ερευνητές με το κοινό σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, προβάλλοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία και προάγοντας το επάγγελμα του «ερευνητή». Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία, μέσα από θεατρικά δρώμενα και με συμμετοχή σε πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς, και να γίνουν όλοι για μια βραδιά ερευνητές!

Το Πανεπιστήμιο Frederick, έχει λοιπόν και φέτος ενεργό ρόλο στη Βραδιά του Ερευνητή με ποικίλες δραστηριότητες, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, έχοντας πάντα την ίδια φιλοσοφία: πάθος για τις επιστήμες, αγάπη για την έρευνα και απόλυτη πίστη στα ταλέντα που κρύβουν τα παιδιά. Από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής,καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου θα είναι στον χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη για να καθοδηγήσουν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά στις επιστήμες και να τις παρουσιάσουν όπως είναι στην πραγματικότητα: Ένα μαγικό «παιχνίδι» περιπέτειας και φαντασίας.  

Οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Frederick αναλυτικά:

1.    Πολυμήχανοι μάστορες: Γίνε για λίγο ένας πολυμήχανος μάστορας. Γίνε κατασκευαστής – μηχανικός ουρανοξυστών, μεγάλων πύργων, γεφυρών, μνημείων. Αντιμετώπισε τις προκλήσεις που συναντά ένας μηχανικός όταν σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα κτίριο. Σκέψου, πώς θα το κάνεις να ισορροπήσει; Πώς θα το κάνεις να γίνει στερεό; Πώς θα το φτιάξεις για να γίνει όμορφο και να εντυπωσιάσει τον κόσμο με το μοναδικό τους στιλ; 

2.    Ιστορική αναδρομή και αναπαράσταση παραγωγής χαρουπόμελου αξιοποιώντας πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής!:Μπορούν τα ρομπότ να μας βοηθήσουν να μάθουμε για την παραγωγή χαρουπόμελου;  Η Ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής πιστεύει πως μπορούν και είναι έτοιμη να το δείξει στην πράξη σχεδιάζοντας ποικίλες ελκυστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Μέσα από 4 διαφορετικούς σταθμούς και αξιοποιώντας 5 διαφορετικά πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής (Bee Bots, Botley, meetEdison, Lego WeDo II και NXT) θα γίνει ιστορική αναδρομή και αναπαράσταση της παραγωγής χαρουπόμελου.

3.    Ο έξυπνος τεχνολογικός σχεδιασμός των ξυλόστεγων ναών του Τροόδους: Στόχος της δραστηριότητας είναι η άμεση επαφή του κοινού με την υψηλή τεχνολογία κατασκευής των μεταβυζαντινών ξυλόστεγων ναών του Τροόδους, κυρίως μέσω της επίδειξης ενός προσομοιώματος μιας τυπικής ξύλινης στέγης υπό κλίμακα και αναλυτικών βίντεο.

4.    Η δημιουργία και η εξέλιξη των εκπληκτικών, γεωμετρικών θολωτών και τρουλλαίων κατασκευών. Τοιχοποιία, τρούλοι, θόλοι και κρύπτες:Στόχος της δραστηριότητας είναι η άμεση επαφή του κοινού με τη δημιουργία και την εξέλιξη των εκπληκτικών, γεωμετρικών θολωτών και τρουλλαίων κατασκευών, τη γεωμετρική κατασκευή της αλληλοτομίας θόλων και την τοποθέτηση ενός ημισφαιρίου σε μια τετράγωνη βάση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










107