Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τίμησε το βρετανό κλασικιστή Nigel Wilson


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στη Βρετανική πρωτεύουσα για την Τελετή Λήξης του δέκατου χρόνου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Ομογένεια, πραγματοποιήθηκε και Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Αρχαιοελληνικών Σπουδών του Κολλεγίου Lincoln του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Nigel Wilson. 

Η Τελετή έλαβε χώρα στο κτήριο της Υπάτης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο ενώπιον του Πρέσβη Αλέξανδρου Ζήνων, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.

Ο Καθηγητής Wilson είναι ένας από τους πιο επιφανείς καθηγητές της αρχαίας κλασικής φιλοσοφίας και ένας από τους πλέον σημαντικούς μελετητές αρχαίων ελληνικών χειρογράφων, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει έργα του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη. 

Ο Πρύτανης περιένδυσε με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου τον τιμώμενο και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών ανέγνωσε στα αρχαία ελληνικά το κείμενο του Ψηφίσματος Αναγόρευσης του Καθηγητή Wilson, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε διάλεξη με αντικείμενο τα αρχαία χειρόγραφα του Αρχιμήδη.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό και ο νόμος, μας υποχρεώνει να έχουμε συμμετοχή μελών και από ξένα πανεπιστήμια, ενισχύοντας έτσι τις διεθνείς συνεργασίας του Πανεπιστημίου, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Καθηγητής Ιωάννης Ταϊφάκος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168