Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, βράβευσε τους καλύτερους απόφοιτους του 2014


Σε τέσσερεις ξεχωριστές τελετές, οι Σχολές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας βράβευσαν τους καλύτερους αποφοίτους τους, για την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο. Φέτος, για πρώτη φορά έγιναν ξεχωριστές εκδηλώσεις βράβευσης, και έτσι οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά με τους χορηγούς και τους καθηγητές τους, για να συζητήσουν το μέλλον τους. Επίσης οι γονείς των βραβευθέντων, γνωρίστηκαν καλύτερα με τους καθηγητές, τους ανθρώπους που φρόντισαν να δώσουν όλες τις γνώσεις , ώστε οι απόφοιτοι να μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία. Δεν έλειψαν και οι παραινέσεις προς τους αποφοίτους, να συνεχίσουν να μαθαίνουν ώστε να αποχτήσουν πρόσθετα εφόδια για την μετέπειτα καριέρα τους.

« Η απόκτηση της γνώσης δε τελειώνει με την απόχτηση ενός διπλώματος, τόνισε στους αποφοίτους ο δρ.Γιώργος Γρηγορίου, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής . «Θα ανακαλύψετε στο διάβα της ζωής σας πως χρειάζεται και σοφία που να συμπληρώνει τη γνώση. Και καθώς στον κόσμο που ζούμε, η γνώση αλλάζει συνέχεια, η μάθηση πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς. Στον σημερινό, ανταγωνιστικό κόσμο, θα πετύχουν μονάχα αυτοί που αναβαθμίζουν τη γνώση τους», επισήμανε . Ο δρ. Γρηγορίου, ενθάρρυνε τους αποφοίτους να είναι ενεργοί πολίτες , να ενημερώνονται για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τους αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο , να έχουν άποψη για τα τεκταινόμενα και, στη περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μάχονται ώστε να ανατρέψουν την κατάσταση.

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, ύστερα από 7 συνεχή χρόνια ανάπτυξης η Σχολή Επιστημών και Μηχανικής πρόσφερε φέτος 20 προγράμματα, ενώ από το ερχόμενο φθινόπωρο θα προστεθούν άλλα πέντε.

Ο δρ. Μάριος Κωνσταντίνου Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής, είπε πως αποτελεί πλέον παράδοση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας , στο τέλος κάθε χρόνου να πραγματοποιείται τελετή απονομής βραβείων για τα επιτεύγματα των αποφοίτων. «Τα επιτεύγματα ,είτε πρόκειται για ακαδημαϊκά αριστεία, ή επιτεύγματα κοινωνικής προσφοράς ή επιτεύγματα σε προγράμματα, είναι όλα σημαντικά για το Πανεπιστήμιο και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού», τόνισε. Και ευχαρίστησε επίσης τις εταιρίες που πρόσφεραν μέχρι και χρηματικά βραβεία στους διακριθέντες αποφοίτους.

Η δρ.Μαρία Μιχαηλίδη, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, επισήμανε πως δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι έχει βασική σημασία το θετικό περιβάλλον για να μπορέσουν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα οι φοιτητές. «Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ,πέτυχε να δημιουργήσει αυτό το θετικό περιβάλλον για να διακριθούν οι φοιτητές μας» είπε. Και αναφέρθηκε στη συμπαράσταση των γονιών στις προσπάθειες των παιδιών τους, λέγοντας πως όταν οι φοιτητές έχουν υποστήριξη , αγάπη και φροντίδα από το σπίτι τους ,τότε έχει επιτευχθεί τουλάχιστον το 50% της επιτυχίας γι αυτούς τους φοιτητές. «Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας στρεφόμαστε στις οικογένειες μας, που μας βοηθούν να ανακαινίσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε» κατέληξε.

Ανάλογη τελετή διοργάνωσε και η Σχολή Επιστημών Αγωγής, της οποίας ο Κοσμήτορας δρ. Παναγιώτης Αγγελίδης , παρότρυνε τους αποφοίτους να σκέφτονται και τις μεταπτυχιακές σπουδές, που όπως είπε είναι πολύ σημαντικές για πετυχημένες καριέρες. «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα, που μπορούν να ενισχύσουν τις προοπτικές επιτυχίας των κατόχων τους» είπε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183