Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως που υιοθετεί το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin


Πληρωμές με «Bitcoin» και σχετικό Μεταπτυχιακό το ερχόμενο τετράμηνο

Το καινοτόμο ψηφιακό νομισματικό σύστημα «Bitcoin» υιοθετεί στην πληρωμή διδάκτρων και άλλων τελών, από την αρχή του νέου έτους, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Γίνεται έτσι το πρώτο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο παγκοσμίως που αποδέχεται πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα «Bitcoin», που στο φόντο της διεθνούς οικονομικής κρίσης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Με τη νέα αυτή καινοτομία το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει στους συνεργάτες και στους σπουδαστές του ακόμα ένα εργαλείο για την εξυπηρέτηση των σχέσεων τους με το Πανεπιστήμιο.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ετοιμάζεται για την εισαγωγή από το πρώτο τετράμηνο του 2014, ενός νέου ακαδημαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με θέμα το ψηφιακό νομισματικό σύστημα (MSc in Digital Currency). Το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει στελέχη που εργάζονται σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου, κρατικούς λειτουργούς και διοικητικά στελέχη δημόσιων οργανισμών, να κατανοήσουν καλύτερα την λογική και τεχνική υποδομή του ψηφιακού νομίσματος, πως αυτή θα αλληλεπιδρά με τα υφιστάμενα νομισματικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα, καθώς και ποιες ευκαιρίες παρέχονται για καινοτομία στον τομέα των ψηφιακών νομισματικών συστημάτων.

Ευρύτερη φιλοδοξία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η συνεργασία και συνδρομή όλων των σχετικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ώστε η Κύπρος να μετατραπεί σε περιφερειακό κέντρο εμπορίου, πληρωμών και τραπεζικών συναλλαγών με το νέο ψηφιακό νόμισμα.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής και μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Χρίστος Βλάχος: «Έχουμε την πεποίθηση ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι μια αναπόφευκτη τεχνική εξέλιξη που θα οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά συστήματα, τις διεθνείς πληρωμές και εμβάσματα και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Το ψηφιακό νόμισμα θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες και θα αποτελέσει εργαλείο για την εξάπλωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περιοχές και τομείς που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις τράπεζες».

Όσον αφορά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ψηφιακό νομισματικό σύστημα, κεντρικός στόχος, όπως τόνισε ο Δρ. Ανδρέας Πολεμίτης, Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι «να προσφερθούν σύγχρονες ιδέες και εργαλεία στους σπουδαστές, που να μπορούν να φανούν χρήσιμα στον επαγγελματικό τομέα».

Η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο που φιλοξενούν άρθρα, δηλώσεις και συνεντεύξεις των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, όπως: Wall Street Journal, Time Magazine, Washington Post, Forbes, USA Today, Reuters, Yahoo, CBS, Agence France, Presse, Associated Press, Euronews, ABC, CNBC, LA Times, RT, Business Insider, India Times, News Australia, Canadian Press.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος, στη διεύθυνση: www.unic.ac.cy/digitalcurrency.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208