Τορναρίτης: Ακατανόητη η απόφαση της ΠΟΕΔ. Ό,τι και να γίνει, θα γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων


Ο κ. Τορναριτης, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, κατηγόρησε την ΠΟΕΔ ότι στοχοποιεί τα παιδιά, χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση της, και έστειλε μήνυμα ότι «η χριστουγεννιάτικη γιορτή θα γίνει είτε με τον α ή με το β΄ τρόπο, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική».

Η παρέμβαση Τορναρίτη έχει ως εξής:

«Οι γονείς, με τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής βρίσκονται σε μια κατάσταση πραγμάτων, που προφανώς, δε βοηθά ούτε την εκπαίδευση ούτε το εκπαιδευτικό σύστημα και στοχοποιεί τους μαθητές. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που όλοι οφείλουμε να παραδεχτούμε. Σεβόμαστε απόλυτα όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τον αγώνα τους, όπως αυτές τον αντιλαμβάνονται. Την ίδια ώρα λέμε ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να θυματοποιούμε τους μαθητές για επίτευξη των οποιωνδήποτε στόχων, διεκδικήσεων ή απαιτήσεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Παιδείας, θα καλέσει την Οργάνωση των Γονιών και την Οργάνωση των Δασκάλων σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει ειρήνη. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ, δεν προχώρησαν σε τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες θα στιγμάτιζαν πάνω από όλα τις ίδιες τις οργανώσεις τους. Όλοι κρινόμαστε από την κοινωνία. Αυτή η απόφαση της απαγόρευσης της πραγματοποίησης της χριστουγενιάτικης γιορτής στα σχολεία, είναι ακατανόητη για μένα. Ό,τι και να γίνει, θα γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, είτε με τον α ή με το β τρόπο γιατί αυτό επιβάλλει η λογική».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


249