Τορναρίτης: «Έχουμε ανάγκη από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να αμφισβητεί δημιουργικά το χτες»


«Η εκπαίδευση αποτελεί τον κορυφαίο παράγοντα διαμόρφωσης της κουλτούρας και της ταυτότητας μιας κοινωνίας. Υπό την έννοια αυτή η εκπαίδευση διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον καθορισμό του συστήματος των ατομικών και συλλογικών μας αξιών. Ένα τέτοιο σύστημα αξιών έχει σήμερα ανάγκη η πατρίδα μας. Περισσότερο ίσως από ποτέ. Ένα σύστημα που να αμφισβητεί δημιουργικά το χτες. Που να έρχεται σε ρήξη με νοσηρά κοινωνικά πρότυπα και κατεστημένα που οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία μας σε τραγικά αδιέξοδα. Που να φιλοδοξεί να ξαναδημιουργήσει το κράτος μας σε στέρεες βάσεις. Με διαφάνεια, με λογοδοσία, με συμμετοχή και δημιουργικότητα».

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και Αντιπρόεδρος  του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ κατά την παρουσίαση των προτάσεων του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την παιδεία. Και πρόσθεσε:  

«Ο νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης δήλωσε χθες βράδυ ότι τα προγράμματα εξυγίανσης της οικονομίας και οι αιματηρές περικοπές που αναπόφευκτα γίνονται, δεν πρέπει να αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης. Γιατί η επένδυση στη γνώση και στην παιδεία αποτελεί το πιο ισχυρό εχέγγυο για ταχύτερη έξοδο από το φαύλο κύκλο της κρίσης και είσοδο της πατρίδας μας σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας. Μια πορεία κοινωνικής αναγέννησης και οικονομικής ανάταξης, μια πορεία που θα αξιοποιεί το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει αυτός ο τόπος. Τη γενιά των νέων πολιτών μας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, με μια ομάδα επίλεκτων συνεργατών και συμβούλων, επεξεργάστηκε ένα σύγχρονο κι ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αφορά την εκπαιδευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με όραμα και τόλμη, με διάλογο και συμμετοχή, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν υπόσχεται, αλλά δεσμεύεται, για ένα αύριο καλύτερο από το χτες. Για μια Κύπρο της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας. Για μια Κύπρο που δε θα σκοτώνει τα όνειρα των παιδιών της και δε θα τα παραδίδει στη μιζέρια, την απόγνωση και την ξενιτιά.

Είναι τιμή μου που υπήρξα μέλος αυτής της συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που ανοίγει το δρόμο στην ελπίδα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149