Τριπλή τελετή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στις 2 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της Ιατρικής Σχολής


Όπως ανακοινώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τα εγκαίνια και η έναρξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου σηματοδοτούν την είσοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, σε μια νέα εποχή. «Στρατηγικός στόχος», δήλωσε o Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Ανδρέας Γρ. Ορφανίδης, «τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της Laureate International Universities, (του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού, μέλος του οποίου είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) είναι να καταστεί η Ιατρική Σχολή διεθνές κέντρο ιατρικών σπουδών». Τούτο θα συμβάλει, επίσης, ουσιαστικά στο να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκο Πανεπιστήμιο αναφέρει επίσης:

 «Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό αποτελείται από επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας. Κάποιοι από αυτούς έχουν πολυετή, ευδόκιμη θητεία στο εξωτερικό και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα. Η Ιατρική Σχολή διαθέτει υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα σπουδών, που καλύπτει και τα τελευταία επιτεύγματα στην Iατρική. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το δίκτυο της Laureate International Universities διαθέτει 19 κέντρα αριστείας στην Ιατρική με παγκόσμιες διακρίσεις στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κλινικό και κοινωνικό τομέα. «Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην υπερσύγχρονη υποδομή που θεωρείται αντάξια διακεκριμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού που προσφέρουν ανάλογα προγράμματα, ενώ στο Συμβούλιο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου συμμετέχουν σημαντικότατες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας στο πεδίο της ιατρικής, με καταγωγή την Κύπρο και χώρες του εξωτερικού», πρόσθεσε ο Καθηγητής Ορφανίδης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ενώπιον  πολιτειακών αρχόντων και προσωπικοτήτων στον τομέα της υγείας τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου. 

Η ανακήρυξη του διεθνώς αναγνωρισμένου εμβρυολόγου Δρα Κύπρου Νικολαΐδη, Καθηγητή στο King’s College του Λονδίνου και Διευθυντή του Ιδρύματος Εμβρυικής Ιατρικής (Fetal Medicine Foundation) σε Επίτιμο Διδάκτορα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, συνιστά την ύψιστη απόδοση τιμής από την ακαδημαϊκή κοινότητα σε ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της.

Οι πρώτοι φοιτητές Ιατρικής έχουν επιλεγεί ανάμεσα στους «άριστους των αρίστων». Κύπριοι, Ελλαδίτες, αλλά και φοιτητές από όλες τις ηπείρους, συνθέτουν τη φοιτητική κοινότητα. Ως είθισται, οι φοιτητές της Ιατρικής που αρχίζουν τις σπουδές τους, θα παρουσιασθούν σε δημόσια διαβεβαίωση (white collar ceremony) την οποία θα δώσουν στο πλαίσιο της τελετής, στις 2 Νοεμβρίου». 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


157