UFIT: «Ο παλμός της πόλης….»


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΤΑΚΟΥΛΛΗ*
Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πάντοτε προσδίδαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εμπλουτισμό της φοιτητικής ζωής. Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι διαχρονικά το Πανεπιστήμιο μας πρωτοπορούσε στην παροχή νέων και ποιοτικών υπηρεσιών στην φοιτητική μας κοινότητα. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, οι φοιτητές μας είχαν και έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την φοιτητική τους ζωή και εμπειρία γεμίζοντας τον χρόνο τους όχι μόνο με μαθήματα και μελέτες αλλά συμμετέχοντας σε δημιουργικές ψυχαγωγικές, πολιτισμικές, αθλητικές και άλλες τόσες δραστηριότητές. Η πανεπιστημιούπολη σφύζει από ζωή και κάθε βδομάδα δεκάδες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στην Έγκωμη όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο με τις διάφορες Σχολές του τόσο  για την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και για τους συμπολίτες μας γενικότερες.
Το UFIT έρχεται για να βάλει παλμό!
Εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει τον αθλητισμό και την αθλητική δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πανεπιστημιακές μας ομάδες εδώ και χρόνια διακρίνονται στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Αγώνων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εκπαίδευσε και συνεχίζει να εκπαιδεύει μεγάλους αριθμούς αθλητών-φοιτητών από το πιο ψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο μέχρι το ψυχαγωγικό. Αθλητές – φοιτητές μας εδώ και χρόνια εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες στο πιο ψήλο επίπεδο όπως για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες τόσες διοργανώσεις. Πάμπολλοι φοιτητές – αθλητές έχουν πάρει αθλητικές υποτροφίες για τις σπουδές τους. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην Κύπρο που πρόσφερε πτυχίο στις Αθλητικές Επιστήμες και είναι το μοναδικό που προσφέρει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στον συγκεκριμένο τομέα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπόρησε στην πραγματοποίηση ερευνών για τον αθλητισμό, για την βία στα γήπεδα, για την δημοτικότητα των ποδοσφαιρικών ομάδων, για συμμετοχή την Κυπρίων σε αθλητικές δραστηριότητες.
Ο αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, και ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωρούμε στην λειτουργία του κέντρου άθλησης και ευεξίας του Πανεπιστημίου. Το UFIT σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσει νέο παλμό στην φοιτητική κοινότητα, στο προσωπικό του Πανεπιστημίου αλλά και γενικότερα στην πόλη. Το UFIT θα προσφέρει την ευκαιρία τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σε όσους θέλουν να αθληθούν να ενταχθούν σε προγράμματα εκγύμνασης σε ένα περιβάλλον με υπερσύγχρονα όργανα και υποδομή και κάτω από την στενή επιστημονική παρακολούθηση επαγγελματιών του χώρου. Στο UFIT θα προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όχι μόνο για εκγύμναση αλλά ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διατροφικής στήριξης, φυσικοθεραπείας, αισθητικής και αποκατάστασης, τα οποία έρχονται να συμπληρώνουν τις ήδη προσφερόμενες υπηρεσίες που παρέχονται από το τμήμα αθλητικών επιστήμων του Πανεπιστημίου.
Το UFIT ανοίγει για να στηρίξει την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς επίσης και την ευρύτερη κοινωνία για να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας την ποιότητα ζωής που τους αρμόζει. Όπως ανάφερε και ο Σόλων ο Αθηναίος «… αναγκάζουμε τους πολίτες να ασκούν το σώμα τους όχι μόνο για να μπορούν να κερδίζουν βραβεία στους αγώνες τους αλλά γιατί περιμένουμε πολύ μεγαλύτερη ωφέλεια για την πόλη και για αυτούς τους ίδιους.»

*Καθηγητής, Αντιπρόεδρος Πανεπιστημιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143