Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ερευνητικό έργο που συντονίζει τεχνικά το Τμ. Πληροφορικής ΠΚ


Xρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε έργο, τον τεχνικό συντονισμό του οποίου έχει το Εργαστήριο Διαδικτυακού Υπολογισμού (LInC) του Tμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, για ένα σημαντικό ερευνητικό έργο στις πλατφόρμες υπολογιστικής νεφέλης (Cloud Computing). Συντονιστές του Έργου είναι ο Λέκτορας Γεώργιος Πάλλης και ο Καθηγητής Μάριος Δικαιάκος.

Στόχος του Έργου “PaaSport” είναι η ανάπτυξη μιας εξειδικευμένης διαδικτυακής αγοράς που θα προσφέρει στους χρήστες πλατφόρμων υπολογιστικής νεφέλης τη δυνατότητα μίσθωσης υπηρεσιών, από διάφορους παροχείς πλατφόρμας σε περιβάλλοντα υπολογιστικών νεφελών, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα PaaSport, που θα διαρκέσει 3 έτη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, προσελκύοντας νέους ερευνητές, θέτοντας την Κύπρο στο επίκεντρο των ερευνητικών εξελίξεων, ανά το παγκόσμιο, στον τομέα των πλατφόρμων υπολογιστικής νεφέλης.

Πιο συγκεκριμένα, με την ανάπτυξη μιας ενιαίας διαδικτυακής αγοράς, μέσω της οποίας οι πελάτες θα μπορούν εύκολα να καθορίσουν τις απαιτήσεις τους, το PaaSport θα μισθώνει την κατάλληλη πλατφόρμα υπηρεσιών στην οποία θα εκτελεστούν οι εφαρμογές του εκάστοτε πελάτη. Το σύστημα θα εξασφαλίζει την τήρηση των συμβολαίων διασφάλισης επιπέδου ποιότητας (SLA), μεταφέροντας με αυτόματο και διαφανές τρόπο, σε περίπτωση παραβίασης των όρων του συμβολαίου, την εφαρμογή και τα δεδομένα του πελάτη σε άλλη διαθέσιμη πλατφόρμα. Μέσω του PaaSport, οι πελάτες θα μπορούν να μεταφέρουν εύκολα και γρήγορα τις εφαρμογές τους μεταξύ των διαθέσιμων πλατφόρμων, που τους παρέχονται ως υπηρεσία, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των παροχών.

Το ερευνητικό πρόγραμμα PaaSport θα διεξαχθεί από  ένα δίκτυο ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που εκτείνεται σε επτά (7) Ευρωπαϊκές χώρες: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, SingularLogic S.A., Ubitech, (Ελλάδα), Bundesverband It-Mittelstand Ev, Steinbeis Beratungszentren GMBH, CAS Software AG, (Γερμανία), the Latvian Information and Communications Technology Association, (Λεττονία), Game Coοp Malmo, (Σουηδία), Turkiye Bilisim Vakfi, Diyalogo,(Τουρκία), National University Of Ireland, (Ιρλανδία).

Το PaaSport επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του Έβδομου Κοινοτικού Πλαισίου (FP7) για την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη. Το FP7 συνενώνει όλες τις σχετικές με την έρευνα πρωτοβουλίες της ΕΕ και διαδραματίζει καίριο ρόλο στην επίτευξη των στόχων της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124